banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

İtalya, 2500 Euro'ya fırıncı arıyor
İtalya'da şu sıralar fırıncı kıtlığı var. Ülke gündemi 2 bin 500 Euro maaşla çalışacak adamlarla meşgul.
İtalya son günleri fırıncı arayarak geçirdi, fellik fellik. Yok ülkenin en yeteneklisini filan aramıyorlar, ekmek pişirmeyi becerebilmesi kâfi. Ama ülkede bu alanda kıtlık var adeta. Zira İtalya'nın Abruzzo bölgesinde 2 bin 500 Euro maaşa çalışabilecek fırıncı bulunamıyor.
 İtalya'nın içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen bu kadar yüksek maaşla eleman bulunamaması sektördeki sıkıntının ne derece büyük olduğunu açıklıyor. Teknolojinin gelişmesi bir yana, genç nesil için kamu ve diğer sektörler tercih sebebi. Bu nedenle yeni ustaların yetişmediğine dikkat çekiyor yetkililer. Kısa zamanda çözüm üretilmezse zengin fakir demeden ekmeksiz kalacak İtalyanlar. İtalya İstatistik Kurumu ISTAT tarafından açıklanan rakamlara göre İtalya'daki işsiz genç nüfusun 5 milyona ulaştığı şu günlerde fırıncı bulunamaması manidar. Eldeki verilere bakılırsa meslek seçimlerini yeniden gözden geçirmeleri gençlerin yararına olacak. Ne doktorluk, ne mühendislik, İtalya'da geleceğin mesleği fırıncılık!
Merve Tunçel / Zaman 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.