banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

İsyan

Arabistan’da Gazap Günü korkutuyor

Suudi gençlerinin Facebook’ta grup oluşturarak 13 Mart için “Gazap Günü” çağrısı yaptıkları sayfada ise katılım binleri buldu. Gençler “Gazap Günü” sayfalarında isteklerini şöyle sıralıyor: Siyasi reformlar, yerel yönetimlerin seçimlerle belirlenmesi.

 

Suudi Arabistan’da “Gazap Günü”ne iki hafta kala kral Abdullah, yeni tavizler vermeye devam ediyor. Kral Abdullah, kamu görevlilerine geçici işçilerin sözleşme imzalayarak kadrolu statüye geçirilmesi emrini verdi.

 

Ekonomik reformların siyasi reformları göz ardı edilmesine seyirci kalmayacaklarını ifade eden halk, siyasi Reformlar yapılmadan geri adım atmayacaklarını bildirdi.

Akademisyen ve iş adamları ise, siyasi reformların da gerekli olduğunu belirtiyor.

 

Öte yandan, Suudi Arabistanlı yüzden fazla akademisyen, eylemci ve işadamı krallığın anayasal monarşiye dönüştürülmesinin de aralarında bulunduğu bir dizi reform çağrısında bulundu.

 

Yayınlanan açıklamada krallığın danışma meclisi olan Şura’nın üyelerinin, atanmak yerine seçimle belirlenmesi isteniyor. Açıklama, özellikle kadınların özgürlüğünün büyük ölçüde kısıtlandığı Suudi Arabistan’da ekonomik ve sosyal reform çağrısı da yapıyor.

Geçen hafta memurların maaşını yüzde 15 arttırma kararı alan kral, 11 milyar dolarlık sosyal yardım programını onaylamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.