banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

İşte İsrail'in özür dileme nedeni!

Hamas 'ın önde gelen liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, " İsrail 'in özür dilemesi, bölgede yaşanan değişikliklerden korktuğunu gösteriyor" diye konuştu.

Hamas 'ın önde gelen liderlerinde Mahmud ez-Zahhar, ''İsrail'in, Türkiye'den özür dilemesi, onun bölgede yaşanan değişikliklerden korktuğuna işaret ediyor'' dedi.

Zahhar, ''Komşu ülkelerdeki İslami uyanışın İsrail'i ciddi biçimde etkilediğini, bu nedenle de İsrail'in çevresindeki tüm değişikliklerden korktuğunu'' belirtti.

''Devrim yaşanan Arap ülkelerinde yönetime muhafazakarlar geldi'' diyen Zahhar, İsrail'in, özellikle de Mısır'ın yanı sıra diğer bir çok müttefikini kaybetmesinin ardından bölgedeki yalnızlığını kırmak için Türkiye'den özür dilediğini savundu.

Zahhar, İsrail'in Gazze 'den ablukayı kaldırma şartını yerine getirmeyeceğini ve ''Özrün sadece sözden ibaret kalacağını'' iddia etti.

Türkiye'den, İsrailli yetkililerin, ''komşu ülkelerin İsrail ile ilişkilerini normalleştirme çabalarına katkı sağlamamasını'' talep eden Zehhar, ''İsrail dün, 21 Kasım 2012'de varılan ateşkes anlaşmasını, Gazzeli balıkçıların denize 6 mil açılmalarını engelleyerek ihlal etmiştir, ablukayı kaldırma sözünde mi duracak '' ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.