banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato Nebil Dirar robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak

İşte eli kanlı Esed ailesinin yapısı VİDEO

Değişen sadece liderler ve katliamı gerçekleştiren kardeşler oldu. Gazeteci Cüneyt Özdemir ise yıllar önce hazırladığı Suriye belgeselinde ülkedeki kanlı yönetimin yapısını gözler önüne serdi...

Suriye'de bugün yaşananlar aslında ilk değil, 33 yıl önce de ülkedeki manzara aynıydı. Değişen sadece liderler ve katliamı gerçekleştiren kardeşleri oldu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, babası Hafız Esed'in ölümünün ardından ailenin büyüğü olarak ülkenin başına geçti. Babası Hafız Esat döneminin en kanlı olaylarından biri 1979-1982 yılları arasındaki ayaklanmaydı.

HAMA KATLİAMIYLA SON BULDU

Bu dönemde Müslüman Kardeşler ülke genelinde ayaklanma başlattı. 1980 yılında müslüman kardeşlerin lider kadrosu ya idam edildi ya da ülkeden kaçmak zorunda kaldı. Şiddetli ayaklanmalar 1982 Şubat'ında Hama katliamıyla son buldu.

3 yıl süren ayaklanmada 40 bin Suriyeli katledildi. Devletin başında Hafız Esed vardı, katliamları gerçekleştiren ise kardeşi Rıfat Esed'di. Rıfat Esed ismi özellikle 82'deki Hama katliamı ile özdeşleşmiş oldu.

BUGÜN YİNE AYNI MANZARA

Ve bugün. Baba Hafız Esed'in yerine ülkenin başında büyük oğlu Beşar Esed var. Yine ayaklanma var ve yine bu ayaklanma katliamlarla bastırılmaya çalışılıyor. Beşar Esed tıpkı babası Hafız Esed gibi davranıyor. Sadece Beşar değil, ortada askeriyeden ekonomiye, tüm ülkeye hakim olan bir aile var.

Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.