banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

İsrail’i kınarken kendisi ile çelişti

İsrail’in Filistin’e gerçekleştirdiği saldırılara tepkiler devam ederken bir tepki de Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş’ten geldi. İbrahim İletmiş İsrail’in Filistin’e yaptığı son saldırıları ve İsrail’e destek olanları kınadı.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İletmiş şunları kaydetti: İsrail, Filistin’de insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor. Günlerdir sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, İşgal güçleri evleri basarak, genç ve çocuk demeden Filistin vatandaşlarını hukuksuz bir şekilde tutukluyor. İsrail’in bu tutumuyla saldırılarını lanetliyor ve kınıyoruz. İsrail’in bu saldırılarından onlar kadar bu duruma göz yumanlar da sorumludur, onları da kınıyoruz. İsrail, Filistin’e ve Gazze'ye yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır” dedi.

 

Bilindiği gibi İsrail’in terör saldırılarına karşı çıkan tek çıkış kapısı olan Refah kapısını kapatan Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesi ile demokratik bir seçimle iktidara gelen Dr. Muhammed Müsri, Filistine verdiği destekle gündeme gelmişti.

 

Ancak Firavun lakaplı Mübarek’ten sonra demokratikleşen Mısır’da İsrail’İn desteklediği Genel Kurmay Başkanı Sisi’nin darbesi ile meşru iktidar kanlı bir şekilde el değiştirdi. Mısır’da demokrasiye ve özgülüğe yapılan darbeyi protesto edenler kanlı bir şekilde bastırıldı.

 

Protestocuların özgürlük simgesi olan RABİA ismine Şanlıurfa STK’larından destek geldi. Bir anlamda İsrail ve yerli uşaklarına karşı direniş sembolü olan Rabia isminin Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da bir meydana verilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine talepte bulunuldu.

 

AK Partili ve HDP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerin oybirliği ile Topçu Meydanı yanında yeni açılan vilayet yerindeki meydana Rabia ismi verildi.

 

Gizli odaklar tarafından sanki Topçu Meydanı ismi değiştirilmiş gibi propaganda yapıldı. Bu propagandaya gelen ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş ve b ir grup arkadaşı basın açıklaması yaparak İsrail Destekli Sisi’ye karşı özgürlük anlamına gelen Rabia ismine karşı tepki açıklaması yaptılar.

 

Rabia ismine karşı çıkan İletmiş’in İsrail saldırılarına karşı çıkması kamuoyunda çelişki olarak algılandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.