banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

İsrail'i çıldırtan çizgi film

Hamas'ın Gilad Şalit'i yaklaşık 4 yıl önce bir askeri operasyonla kaçıranlar arasında yer alan askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gilad Şalit'in tabutla İsrail'e geri dönebileceğini ima eden bir çizgi film yayınladı. İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sitesinde, İbranice ve Arapça yazılarla yayınlanan ve İbranice seslendirilen çizgi filmde, İsrailliler'e Gilad Şalit'in sağ olarak dönmesini istiyorlarsa , Filistinli tutukluların serbest bırakılması için hükümetlerine baskı yapmaları isteniyor. 

Bilgisayarda hazırlanan animasyon filmde, tutuklu takası ile ilgili görüşmelerde herhangi bir gelişme sağlanamazsa Şalit'in, kayıp İsrailli havacı Ron Arad ile aynı kaderi paylaşabileceği mesajı veriliyor. 3 dakikalık çizgi filmde, Şalit'in babası Noam Şalit, elinde oğlunun resmiyle sokaklarda dolaşırken gösteriliyor. Sokaklarda gezerken oğlu için 50 milyon dolar, kayıp İsrailli havacı Ron Arad için de 10 milyon dolar ödül vaat edilen gazeteleri gören baba Şalit, bunları çöpe atıyor. Sonunda bir tutuklu anlaşması yapılırken, baba Şalit, Gazze Şeridi ile sınır geçişi Erez'e geliyor ve orada yaşlanmış bir şekilde bekliyor. 

Geçen arabaların birinde oğlunun cenazesinin bulunduğu tabutu gören baba Şalit tam bu sırada irkilerek uyanıyor. "Hala umut var" sözleriyle bitirilen çizfi film İbranice seslendiriliyor. Görüntülerdeki mesajlarda ayrıca, El Kassam Tugaylarının, İsrail'i tutuklular ve kaçırılanlarla ilgili bir bakanlık kurmaya yöneltecek kadar yeni Şalitleri esir alacağı da kaydediliyor.

Gilad Şalit, İzzeddin El kassam Tugayları, İslam Ordusu ve Halk Direniş Komiteleri'nce düzenlenen bir operasyonla, 25 Haziran 2006 yılında Gazze'ye kaçırılmıştı.



EMARAN LUBBAD-QASSAM MEDIA OFFICE-GAZZE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.