banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

İsrail'den Gazze'ye Adım Adım Operasyon Hazırlığı
İsrail'den Gazze'ye Adım Adım Operasyon Hazırlığı
Filistinli grupların perşembe günü düzenlediği roket saldırısının ardından Gazze'yi karadan ve havadan vurmaya başlayan İsrail’in saldırıları sonucu son üç gün içinde 18 Filistinli şehit oldu.

Saldırılar Hamas'ın tek taraflı ateşkesine rağmen artan saldırılar, İsrail'in başlatmayı düşündüğü büyük bir harekâtın hazırlığı olarak yorumlanıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları üçüncü gününe girerken, dün sabah İsrail savaş uçaklarının Refah ve Cebaliye kentlerini bombalaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırılarla son üç günde İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 18'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına son vermemesi halinde daha fazla hedefi vuracakları tehdidinde bulunan Hamas ise son üç günde İsrail'e yönelik 80 roket ve 2 grad füzesi saldırısında bulundu.

İsrail savaş uçaklarının dün gece yarısından sonra Refah'taki bir hedefi vurması sonucu 3 Hamas mensubunun hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenlerin Hamas'ın komutanlarından Teysir Ebu Snima ve iki yardımcısı olduğu öne sürülüyor. Dünkü saldırılarda Cebaliye'de de bir sivil öldü. Filistin kaynakları son günlerde düzenlenen saldırılarda ölenlerden 10'unun Hamas mensubu olduğunu belirtiyor.

Son saldırılar İsrail'in 2008 yılı sonunda başlattığı 22 günlük Dökme Kurşun Operasyonu'ndan sonraki en büyük saldırı olarak değerlendiriliyor. İsrail ve Filistin medyası son günlerde artan saldırıları İsrail'in başlatmayı düşündüğü büyük bir operasyonun hazırlığı olarak yorumluyor.

Tunus ve Mısır'dan sonra tüm bölgeyi etkileyen devrim süreci ile bir anda dünya gündeminden çıkan Ortadoğu barış süreci, İsrail'in son günlerde attığı adımlarla yeni bir krizle karşı karşıya kalmıştı. Doğu Kudüs'te yeni yerleşim birimleri inşaatına onay veren İsrail, Mısır'daki değişimden olumlu yönde etkilenmesi beklenen Gazze'ye yönelik de saldırılar başlatmıştı. Hamas, perşembe günü Gazze'de tek taraflı ateşkes ilan etmiş ve bölgedeki tüm Filistinli grupların da bu ateşkes kararına uyması çağrısında bulunmuştu. Ancak karar İsrail tarafından tanınmamış, Filistinli gruplar da roket atmayı sürdürmüştü.

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.