banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

İsrail Yönetimi, Hamas'ı tehdit etti!

İsrail Yönetimi, Hamas'ı tehdit etti!

Hamas ile Fetih arasında Kahire'de anlaşma sağlandığına dair haberin duyulmasından kısa bir süre sonra açıklama yapan Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu, Mahmud Abbas'ın Ramallah yönetiminin barış konusunda kendileriyle Hamas arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

Siyonist işgal ordusu radyosu, dün konuyla ilgili haberinde Netanyahu'nun şu sözlerine yer verdi: “Ramallah yönetiminin iki ip üzerinde oynaması doğru değildir. Barış anlaşması yaptığı Hamas hareketi açıktan açığa İsrail'i yok edeceğini ifade etmekte ve güneye füze atmayı sürdürmektedir. İddia edilen anlaşma Ramallah yönetiminin zayıf olduğunu gösteriyor. Diğer yandan bu anlaşma Hamas'ın Batı Yaka'yı ele geçirme ihtimalini de gösteriyor.”

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de , El Fetih ile Hamas'ın uzlaşma yolunda anlaşmasını bir "hata" olarak değerlendirdi ve bu anlaşmanın, "bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını da engelleyebileceğini" öne sürdü. Peres, gelecek hafta çarşamba günü nihai imzanın atılması beklenen anlaşmayı değerlendirirken, "kurucularndan birinin terör örgütü olacağı bir ülkenin oluşumuna dünyanın destek veremeyeceği" görüşünü dile getirdi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise muhtemel Filistin ulusal birlik hükümetine koalisyondan olumlu, ancak şartlı yaklaşan ilk isim oldu. Barak, planlanan ulusal birlik hükümeti terörü reddeder ve İsrail'i tanırsa, İsrail'in de bu hükümetle müzakereler yapması gerektiğini belirtti.

ABD, HAMAS'SIZ BİR YÖNETİM İSTİYOR
Anlaşmayı soğuk karşılayan terör rejiminin ana hamisi Barack Obama başkanlığındaki Amerika yönetimi ise, Ortadoğu Dörtlüsü'nün daha önce dayattığı, Hamas'ın ise kesinlikle reddettiği “kurulacak Filistin hükümetinin daha önceki anlaşmaları kabul etmesi ve İsrail'in hayatta kalma hakkına saygı göstermesi” şartını tekrarladı. 

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN DESTEK
Anlaşmayı olumlu bulan direniş grupları da, bu anlaşmayla Filistin halkının yaşadığı sıkıntının son bulacağını, işgale karşı iç cephenin güç kazanacağını ve Filistin halkını korumaya çalışan direnişi de muhafaza edeceğini belirtti. İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte şunları söyledi: “Filistin barışı konusunda bu kadar hızlı ve önemli bir adımın atılması bizi sevindirdi. İç bölünmeyi sona erdirmek için ortaya konan çabaları takdirle karşılıyoruz.” Filistin Halk Cephesi Siyasi Birim üyesi Dr. Rabah Mehna da anlaşmayı olumlu bulduklarını belirterek, atılan adımın çok önemli oluğunu ve bu adımın iç bölünmeyi tamamıyla sonlandırmaya yardımcı olmasını temenni ettiklerini söyledi.

İRAN, EL FETİH VE HAMAS'IN ANLAŞMASINDAN MEMNUN
İran da, Filistinli gruplardan El Fetih ve Hamas'ın anlaşmasından memnun olduğunu bildirdi. Devlet televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Mısır'ın himayesinde El Fetih ve Hamas'ın anlaşmaya varmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Filistinli iki büyük grubun anlaşmasını, “Mazlum Filistin halkının tarihi hedeflerine ulaşmasında olumlu ve mübarek bir adım” olarak değerlendiren Salihi, anlaşmadaki rolünden dolayı Mısır'daki yeni yönetimi tebrik etti. Salihi, “Anlaşmanın, Filistin'le ilgili gelişmelerin hız kazanmasına ve siyonist İsrail'e karşı büyük zafer elde edilmesine vesile olması” dileklerinde bulundu. 

haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.