banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

İsrail İçin Kaddafi İyi Bir Dost; Karadavi İse Bir Kâbus
Tahrir Meydanı’nda üç milyon kişiye Cuma namazı kıldıran el-Karadavi işgalcilerin kâbusu haline geldi. Siyonist İsrail, Kaddafi'yi ise kendilerinin güvenlik bekçisi olarak görüyor.

Siyonist Rejim: "El-Karadavi İsrail'i Tehdit Eden Ciddi Bir Kâbustur"

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı allame Yusuf el-Karadavi'nin Arap dünyasındaki halk devrimlerinde gösterdiği tavır, halkı yönlendirme konusundaki açıklama ve fetvaları son zamanlarda Siyonist basın yayın organları kadar araştırma merkezleriyle karar mercilerinin de ilgi odağı oldu. Son olayların ardından medya kuruluşları, araştırma merkezleri, istihbarat teşkilatları ve diğer kurumlar El-Karadavi'nin şahsiyeti, söylemi ve tavırları üzerinde araştırmalar yapıp, İslamî söylemiyle Mısır halkı üzerindeki etkisinin boyutunu belirlemeye çalışıyorlar.

Siyonist medya kuruluşlarıyla araştırma merkezleri, şu anda Ortadoğu'da işgal rejiminin varlığını tehdit eden kişilerin başında Şeyh El-Karadavi'nin geldiğini belirterek, şu anda terör devletini onun kadar tehdit eden birinin olmadığını ifade ediyorlar.

Siyonistlerle ilgili konularda uzman araştırmacı yazar Dr. Samih Abbas, söz konusu merkezlerin şu anda Şeyh El-Karadavi'nin şahsiyetini anlamak için ona has bir araştırma yaptığına dikkat çekerek, bu birimin hayatı boyunca Şeyh'in gösterdiği tavırları, bakış açılarını incelediğini ve Müslümanlar üzerinde bu kadar etkin olan El-Karadavi'nin şahsiyetini çözmeye çalıştığını ifade etti.

Daha önce işgal yönetimi Dışişleri Bakanlığında çalışan eski diplomatlardan strateji uzmanı Eli Ovedar, İsrail Hume gazetesinde yayınladığı makalesinde şunları yazdı: "El-Karadavi Mısır konusunda İsrail için adeta bir kâbus haline gelmiştir. İran'daki Ayetullahların Sünni dünyasındaki bir versiyonu gibidir."

El-Karadavi'nin dini bir sembol haline gelmesinden korkan işgal rejimi, onun yıllar sonra Mısır'a dönüp Tahrir meydanında üç milyon kişiye hutbe okuyup mesaj vermesinin İslam dünyasının en önemli dini şahsiyetlerinden biri olduğunu ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Aslında Siyonistleri asıl sarsan ve belki de Ovedar'ın ifade etmekten kaçındığı husus ise, El-Karadavi'nin Tahrir Meydanında Filistin halkının Mısır devrimini desteklediğini belirterek, Rafah'ın açılacağını duyurup bunun için de Mısır ordusundan talepte bulunmasının ardından cemaate "yakında Mescidi Aksa'da birlikte Cuma namazını kılacakları" müjdesini vermesi ve cemaatin de âmin demesidir.

***

Siyonist Yetkili: "Kaddafi'nin Düşmesi İsrail'in Güvenliğini Tehlikeye Sokar"

Siyonist güvenlik yetkilisi, Libya lideri Kaddafi'nin düşmesi halinde işgal rejiminin güney cephesinin tehdit altına gireceğini iddia etti.

İşgal radyosu, ismini vermediği bir Siyonist güvenlik yetkilisine dayanarak verdiği haberde söz konusu yetkilinin şunları ifade ettiğini bildirdi: "İsrail'in Libya ile olan ilişkileri son zamanlarda gayet iyi gidiyordu. Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Libya lideri ile güçlü ilişkiler kurmuş ve birkaç kez Knesset'te Kaddafi'yi övmüştü."

Libya'nın nükleer tesis sorununu kapatması ve bölgede bulunan İslami hareketlere karşı düşmanca bir tutum içine girmesinin ardından işgal rejimiyle gizli ilişkiler sürdürdüğüne dikkat çeken kaynaklar, Siyonist rejimin de bölgedeki İslamî uyanışı bastırması için Kaddafi'ye destek verdiğini ifade ettiler.

Kaynaklar devamla Libya rejiminin 8 Ağustos 2010 tarihinde Siyonist bir casusu, Lieberman'ın Kaddafi'ye yakın Siyonist işadamları vasıtasıyla yaptığı yoğun girişimler sonucu serbest bıraktığını söylediler.

Filistin İslamî Cihad Hareketi, 15 sene önce Malta adasında hareketin lideri Fethi Şikaki'nin MOSSAD tarafından şehid edilmesine Libya lideri Kaddafi'nin zemin hazırlığını ifade etmişti.

(Filistin Enformasyon Merkezi) haksöz haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.