banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

İsrail gemileri Gazze filosunu kuşattı

İsrail'in yoğun engelleme çalışmalarına rağmen Fransız aktivistler Gazze sınırına ulaştı; ancak İsrail ordusu gemiyi durdurdu. Gemiye müdahale edileceği öğrenildi

Gazze’deki İsrail ablukasını delmek ve buraya insani yardım götürmek için yoğun mücadeleler veren aktivistler Gazze sınırına ulaştı; ancak İsrail ordusu gemiyi durdurdu. Gemiye müdahale edileceği tahmin ediliyor.

AFP’nin haberine göre, Gazze’ye yardım götüren aktivistler İsrail ablukasını aşarak Gazze sınırına ulaştı. Aktivistler kendilerinin cumartesi günü Gazze’ye ulaşmayı planladıklarını ancak yoğun engellemeler nedeniyle bugün bunu gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Dignite el Karama adlı Fransız bandıralı yat cumartesi günü Yunanistan’dan ayrılmıştı.

GEMİ İSRAİL ASKERLERİ TARAFINDAN KUŞATILDI

Yardım operasyonunun sözcüsü Julien Rivoire, Paris'ten telefonla yaptığı açıklamada, geminin en az üç İsrail gemisi tarafından kuşatıldığını, TSİ 10.06'dan bu yana ne internet ve ne de telefonla bağlantı kurulduğunu belirtti.

Geminin ve içindeki Fransız, Kanada, Yunan, İsveç ve Tunus vatandaşı aktivistlerin, hem Yunan hükümetinin engellemeleri ve hem de sabotajlarla geciken filoyu; aynı zamanda da uygulanan abluka kırılana dek, Gazze'ye filo yolculuklarının devam edeceği kararlılığını temsil ettikleri ifade edildi. Gemide Türklerin de olduğu bildiriliyor.

Ynet sitesine göre de filodaki eski İsrail vatandaşı aktivistlerden Dror Feller, "twitter"da, Gazze'den 110 kilometre kadar uzaklıkta olduklarını yazdı.

İSRAİL’DEN AKTİVİSTLERE GÖZALTI

İsrail ise gemiyi Gazze yolundan döndürmekte kararlı. Savunma kurumları yetkilileri, gemide bulunan 10 aktivist ve 3 kişilik mürettebattan şiddet içeren bir direniş beklemediklerini kaydettiler. Gemide üç de gazeteci bulunuyor.


Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.