banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

İsrail 2015'te Batı Yaka ve Kudüs'te 417 bina yıktı

Birleşmiş Milletler İnsani İlişkiler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgalci İsrail'in Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ettiğini belirtti.

İşgal güçlerinin 2015'te gerçekleştirdiği yıkımlarla ilgili bilgi veren OCHA, yılbaşından bu yana Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinlilere ait 417 bina yıkan İsrail'in 277’si çocuk 495 kişiyi evsiz bıraktığına dikkat çekti.

Son olarak bir hafta içinde Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinlilere ait 42 evi yıkan İsrail, 33’ü çocuk 100 kişinin evsiz kalmasına neden oldu.

Bazı evlerin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığı belirtilen OCHA raporunda, yıkılan evlerden 37’sinin işgal ordusunun askeri bölge veya ateş bölgesi olarak ilan edilen yerlerde olduğu kaydedildi.

İşgal güçlerinin Filistinli göstericilere yönelik tavırlarına da yer verilen OCHA raporunda, Yapılan barışçıl gösteri ve yürüyüşlerin sert bir şekilde engellediği, göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermiyle plastik mermi, ses bombası kullanıldığı belirtildi.

Yapılan sert müdahalelerde bir haftada 8’i çocuk 54 Filistinlinin yaralandığı dile getirilen raporda son olarak, bir hafta içinde 98 Filistinlinin ise tutuklandığı ifade edildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.