banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak

İsmail Haniyye yetkilerini Zaza'ya devretti

Gazze hükümeti başbakanı İsmail Haniyye yetkilerini yardımcısı Ziyad el Zaza'ya devrettiğini açıkladı.

Gazze el Şuva Kültür Merkezi'nde bakanlarla ilgili bir ödül töreninde dün yaptığı konuşmada Haniyye; 'Başbakan vekili Ziyad el Zaza başbakanın bütün yetkilerine sahiptir' dedi.

Filistin kaynakları, Haniyye'nin ilk defa böyle bir açıklamada bulunduğunu kaydetti. Aynı kaynaklar Haniyye'nin Gazze'de Hamas'ın başına geçmeye hazırlandığı, kurum içinde yapılan seçimlerde en fazla oyu Haniyye'nin aldığını belirtti.

Halid Meş'al'in Hamas'ın siyasi büro şefliğini bırakacağını açıklamasının ardından, Musa ebu Merzuk ve Haniyye en güçlü adaylar olarak öne çıkmıştı.

Gözlemciler 25 ocak Tahrir Devrimi'nin ardından Mısır ve diğer Arap ülkelerini ziyaret etmiş, bu ziyaret Haniyye'nin Hamas'ın başına geçeceği şeklinde yorumlanmıştı.

Abdullah Aydoğan Kalabalık / Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.