banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

İslam Konferansı Teşkiları adını ve logosunu değiştirdi

Teşkilat artık "İslam İşbirliği Teşkilatı" olarak anılacak. Teşkilatın amblemi de yenilendi.  İKT'nin 38. dışişleri bakanları toplantısının açılışında bir konuşma yapan İhsanoğlu, Filistin sorununun şu anda dünyanın en önemli sorunlarının başında geldiğini, çözüm için de Filistin'in bir an önce tanınması gerektiğini ifade etti.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) isminin yerine İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) isminin kabul gördüğü ve amblem değişikliğine gidilen toplantıdaki konuşmasında İhsanoğlu, İTT şartı ve 10 Yıllık Eylem Planı metinlerinin bugün islam dünyasındaki gerginlikleri ortadan kaldıracak uygun çözümleri içinde barındırdığını söyledi ve üye ülkelerin insan hakları, iyi yönetişim ve sosyo ekonomik kalkınma adına bu şartı yerine getirmelerini istedi.

Mısır ve Tunus'a da değinen İhsanoğlu, değişimlerin halk kitlelerinin isteği sonucu meydana geldiğini ve bunun memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Yaşanan olayların ardından söz konusu ülkeleri ziyaret ettiğini anlatan İhsanoğlu, İTT'nin 10 yıllık eylem planında belirttiği şartların hayata geçirilmiş olmasını memnuniyetle gördüğünü söyledi.

Libya, Suriye, Yemen ve Bahreyn'deki son durumla ilgili olarak İhsanoğlu, olaylardan dolayı derin endişe içinde olduğunu belirtti. İhsanoğlu, Suriye yönetimine de vaat ettiği değişimleri hızla hayata geçirme tavsiyesinde bulundu.

İTT'nin ambleminin geçen yıl Duşanbe'de alınan karar doğrultusunda değiştirildiği, yaklaşık 650 katılımcının yarıştığı amblem yarışması sonunda Türkiye'den Raciha İpek Öke'nin çizdiği amblemin yeni dönem amblemi olarak kabul edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.