banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), yaptığı yazılı açıklamada, teşkilatın dönem başkanlığını yürüten Türkiye'de yaşanan darbe girişimini kınayarak, güvenlik, istikrar ve refahı tehlikeye düşürecek hiçbir girişimin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

İİT açıklamasında, temel hak ve hürriyetlerin korunması, insan haklarına saygı gösterilmesi ve meşru yönetime sahip çıkılması gerektiğin vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki meşru seçilmiş yönetimi destekliyoruz. Bölge ve İslam aleminin güvenliğinin temelini oluşturan Türkiye'nin güvenlik ve istikrarı için her türlü darbe ve gayrimeşru müdahaleye karşıyız. Türkiye halkının seçimine saygı gösterilerek, olası sorunların anayasal kurumlar aracılığıyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, halkın, uğruna birçok fedakarlığı göze alarak oluşturduğu bazı kurum ve kuruluşların, askerler tarafından ele geçirilerek darbeye teşebbüs edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.