banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İskoçya bağımsızlığa 'Hayır' dedi

 İskoçya’da İngiltere ile olan 300 yıllık tarihi birlikteliği sonlandırmak için gidilen referandumda "Bağımsızlığa Hayır" kararı çıktı.

İskoçya'nın 32 bölgesinde yapılan bağımsızlık referandumda sonuçların açıklandığı 19 bölgeden "Bağımsızlığa Hayır", 4 bölgeden "Evet" kararı çıktı. 9 bölgedeki oy sayımı ise devam ediyor.

Ülkede oy sayımı devam ederken, Clackmannanshire, Comhairle nan Eilean Siar, Inverclyde, Orkney Islands, Shetland Islands, Dumfries and Galloway, East Renfrewshire, Midlothian, East Lothian ve Stirling gibi bölgelerden "Hayır", Glasgow, Dundee, West Dunbartonshire ve North Lanarkshire bölgelerinden ise "bağımsızlığa evet" kararının çıktığı belirtiliyor.

5 milyon 300 bin nüfuslu İskoçya'da dün yapılan referanduma 4 milyondan fazla kişi katılırken katılım oranı yüzde 80'den fazla oldu. Referandumda, 16 yaş ve üzerindeki tüm İskoçlar oy kullanabildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.