banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

IŞİD tünellerle Bağdat'a yaklaştı iddiası

Newsweek Dergisi IŞİD'in Saddam'a ait tüneller aracılığı ile Bağdat'a yaklaştığını iddia etti.

HABER MRK - Newsweek Dergisi istihbarat birimlerine dayandırdığı bir haberde IŞİD’in Saddam’a ait gizli tüneller ile Bağdat’a yaklaştıklarını iddia etti.

 

Siyasi dergide yer alan haberde, “IŞİD’in kırsal alanda ilerlemesi ile başkent Bağdat’ın güneyine yaklaştılar. Irak yöneticileri büyük tehlikeleri gizliyor” denildi.

 

IŞİD’in haftalardır Bağdat’a hızla yaklaştığını belirten dergi, “IŞİD haftalardır Irak’ın güneyinden silahlı birliklerini ve silahları çöllere açılan tüneller sayesinde başkent Bağdat’ın 60 km yakınında olan Cerf el'Saher’e yığıyor.” ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan Newsweek Dergisi oradaki tünelleri 90’lı yıllarda Saddam’ın yaptığını ve asıl amacının silahları BM gözlemcilerden gizlenmesi olduğunu ancak bu gün ise silahlı grupların savaş helikopterlerinden korunacakları yer olarak kullandığını öne sürdü. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.