banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

IŞİD Suriye'de Köylere saldırıyor

IŞİD`in Suriye`nin kuzeyindeki Kobani bölgesine üç koldan saldırması ve 16 köyü ele geçirmesinin ardından bölgede yaşayan sivil halk Türkiye sınırına doğru kaçtı.
Çatışmaların yoğunlaştığı Tel Abyad ile Ayn el Arab bölgesi arasındaki köylerden traktör veya yaya olarak kaçan Suriyeliler, mayınlı araziyi geçerek Şanlıurfa`nın Suruç ilçesine bağlı Oylum köyü yakınlarında sınır hattına yığılmaya başladı.
Sabah erken saatlerden itibaren sınır hattına yığılan yaklaşık 3 bin Suriyeli için 3`üncü Hudut Karakolu Komutanlığı`na bağlı askerler, zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alarak, kaçak geçişlere izin vermedi.
Sınır hattında yaşanan yığılmaya rağmen şu ana kadar geçişlere izin verilmedi.

16 Köy IŞİD`in eline geçti

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’nin Türkiye sınırındaki bölgede çatışmaların devam ettiğini ancak hiçbir köyün, IŞİD eline geçmediğini açıklamıştı.
Müslim, açıklamasında "Kobani’deki 16 köyün IŞİD’in kontrolüne geçtiği" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
"Öyle bir şey yok, bu haberler yalandır. Kobani’deki köyler, çatışmalara sahne oluyor. Ancak hiçbir köy, IŞİD’in eline geçmedi diye açıklama yapmıştı.
Öte yandan bir açıklama yapan Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, IŞİD`in, Kobani`nin doğu, güney ve batısından saldırıya geçtiğini söylemişti. İbrahim Kurdo`nun açıklaması Salih Müslim`i yalanlar nitelikte.
Kurdo, doğuda Tezkeniye, Havalet, Kabarnek, Coran, Zerzori, Ebu Hayye, Bender Han, Bir Arab, batıda ise Talik ve Zerk köylerinin IŞİD`in eline geçtiğini, çatışmaların hâlâ devam ettiğini söyledi.

DOĞRUHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.