banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

'IŞİD lideri öldürüldü

BAĞDAT- IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralanmasının ardından öldüğü iddia edildi. IŞİD'e yakın bir Twitter hesabından ise,  'Yeni halife seçeceğiz' açıklaması yapıldı.

Reuters’ın Irak devlet televizyonuna dayanarak verdiği habere göre, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralanmasının ardından öldüğü iddia edildi.

IŞİD’e yakın bir Twitter adresinden yapılan açıklamada, iddialar doğrulandı. IŞİD  yeni bir halife seçileceği açıkladı. Saldırıda Bağdadi’nin sağ kolu sayılan yardımcısı Abdülrahman Eleferi’nin de öldüğü kaydedildi.

IŞİD'e yakın Twitter hesabından konuyla ilgili, “Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz” açıklaması yapıldı.

Reuters'ın Irak devlet televizyonuna dayandırdığı haberde, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Irak'ın Felluce şehrine düzenlenen hava operasyonu sonucunda öldürüldüğünü açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren ise, Irak'ta hava saldırısında yaralandığı belirtilen IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin şu andaki durumunu bilmediklerini açıkladı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.