banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

IŞİD lideri Bağdadi vuruldu iddiası

BAĞDAT - IŞİD'e yönelik saldırılarını sürdüren ABD öncülüğündeki koalisyon, son olarak Enbar vilayetinde IŞİD'in liderlerini hedef aldı. Ebubekir el-Bağdadi’nin yanı sıra IŞİD'in önde gelen isimlerinin de katıldığı bir toplantıya düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü iddia edildi.

Haberi duyuran Arap basını Bağdadi'nin ağır yaralı olduğunu ileri sürerken, ABD, el-Bağdadi'nin bombardımana hedef olan toplantıya katılıp katılmadığını henüz bilmediklerini bildirdi.

Saldırıda ayrıca IŞİD'in Enbar Valisi Ebu Muhammed es-Süveydavi ile Fırat Nahiyesi Valisi Ebu Zehra el-Muhammedi'nin öldüğü belirtildi.

Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, saldırıda 12 kişinin öldüğünü bunlar arasında IŞİD lideri El Bağdadi'nin olmadığını söyledi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.