banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

IŞİD Kobani'nin birçok noktasına bayrak dikti

ŞANLIURFA- IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar 23’üncü gününe girerken, dün gece kent merkezine doğru ilerleyen IŞİD ile YPG arasında şiddetli sokak çatışmaları yaşanmış, birçok kişi de Türkiye tarafına geçmek için Mürşitpınar sınır kapısına dayanmıştı.

Kobani’de  koalisyon uçaklarının gece yarısı Kobani’nin doğusundaki IŞİD’e ait noktaları bombalamasının ardından, çatışmalar yerini sessizliğe bırakırken, kentin birçok noktasında IŞİD’in bayraklarının dikildiği görüldü.

Özellikle doğu bölgesine yoğun saldırı düzenleyen IŞİD’in, öncelikle Mİştenur tepesi ve  Mêktel mahallesindeki bir binanın ardından, Türkiye sınırına çok yakın olan Mêktel tepesine de bayrağını diktiği görüldü.

Dün gece kentin merkezinde yaşanan şiddetli sokak çatışmalarının ardından kentin merkezinde bulunan birçok yüksek noktaya IŞİD bayrağının dikildiği görüldü. IŞİD’e ait bayrakların dikildiği noktalar  göz önüne alındığında, kentin düştüğünü ama henüz yer yer çatışmaların yaşandığını gösteriyor.

Sabah saatlerinden sonra yer yer ufak çaplı silah sesleri duyulurken, YPG’nin kontrolünde olduğu ileri sürülen, Türk Malları Ofisi’nin (TMO) hemen karşısındaki Güneybatı bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından kısa bir süre sonra kentin doğu bölgesinde de bir patlamanın daha meydana gelmesi kentin birçok bölgesinin IŞİD’in kontrolüne geçtiği şeklinde yorumlandı. (Osman Gülebak/İbrahim Koçyiğit/Mustafa Bikeç-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.