banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

IŞİD Kobani kentini topa tuttu

IŞİD gece saat 12:00 den itibaren Suriye’nin Kobani kentini yoğun bir şekilde top atışına tuttu. İŞİD yaklaşık bir saat içerisinde yüze yakın top atışı gerçekleştirdi.

Kobani'ye atılan top sesleri sınırdan 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suruç ilçesinde duyuluyor.

Kobani şehrini üç koldan saran IŞİD, YPG’ye karşı saldırılarını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Etrafını sardığı Kobani’ye üç havan topu atan IŞİD, ilk defa doğrudan Kobani şehrine havan topları da atmış oluyor.

 

Bugün akşam saatlerinde IŞİD’in attığı havan toplarından bazıları ise, Türkiye’nin sınırında bulunan Devşen Köyüne düştü. Köye düşen havan topları köyde paniğe sebep oldu.

 

Ayrıca, Merdesmel Köyüne giren IŞİD ile YPG arasındaki çatışma sınırın bu tarafında duran Kobanililer tarafından çıplak gözle seyrediliyor. Çatışmalar her geçen gün şiddetini artırırken, yavaş yavaş ölü ve yaralıların geldiği belirtiliyor.

 

Çatışmaların şiddeti artıkça, Kobanililer ise sınıra adeta akın ediyor. Yaşlı, genç, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan binlerce Kobanili sığınmacı her geçen gün sınırdan  Türkiye’ye giriş yapıyor. Sınıra geçen Kobanili sığınmacılar, buradan da Türkiye’nin Şanlıurfa iline bağlı Suruç ilçesine getiriliyor.

 

Öte yandan IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalarda kullanılan havan toplarının sesleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden çok rahat bir şekilde duyulabiliyor.(M.Fatih Akgül-Osman Gülebak- Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.