banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

İşçilerden Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a tepki

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Saint-Nazaire tersanesine yaptığı gezi esnasında işçilerle tokalaşırken bir işçi ve CGT sendika mensubu Sebastien Benoît, Hollande ile tokalaşmayı ret etti.

Sebastien Benoît, Fransa’daki  ve Air France’da patlak veren işçi sorunu ve patron baskısı nedeniyle  tokalaşmayı ret ettiğini belirtti.

Benoit, Cumhurbaşkanına hitaben, “Size karşı nezaketli olmamı beklemeyin, Air France’da yaşanan patron baskısı ve işçi sorunu nedeniyle bir parça ekmek için savaşan bu işçilere, yapılan bu şiddet kabul edilemez. Bir kaç sene öncesinde aynı sorunları biz de bu iş yerinde yaşadık. O zaman devlet olarak bazı kararlar alacağınızı söylemiştiniz. Bu kararlar;  yeni iş imkânı, yeni imkânlar ve yeni aylık maaşlardı. Ama bu kararlar havada kaldı. Sizin desteğinizle 2 bin 900 kişinin işine son verileceğini öğrendik. Ben CGT sendika mensubu olarak size nezaket gösterecek değilim. Bu konuda kalıcı kararlar alınmasını istiyorum. Bu işten çıkarılacak olan işçilerin çıkarılmamasını, yeni iş imkânları, maaşların göz önünden geçirilmesi ve 600 kadrolu işçi alınmasını istiyorum.” dedi.

François Hollande, “Şiddete başvurmadan işçilerle konuşmamız lazım” dediği sırada Sebastien Benoît Hollande’ın sözünü keserek, “Evet, patron baskısını ve şiddetini kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Benoit'in, “2 bin 900 kişinin işine son verilmemesi için ne yapıyorsunuz? Diye sorduğu soruya Hollande, “Bunun gerçekleşmemesi için elimden geleni yapacağım” diye cevap verdi. (Enes Suiçer - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.