banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

İran'da internete yasak getirildi

İran resmi haber ajansı IRNA, İran Yargıtay Sözcüsü ve Başsavcı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei'nin Yargıtay Başkanı Ayetullah Amuli Laricani'nin emri doğrultusunda İletişim Bakanlığı'na  gönderdiği yazıda,  "İslam ahlakına, genel güvenliğe ve İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni'ye hakaret içeren mesajların yaygınlaştığı" gerekçesiyle,  whatsapp, viber ve tango gibi mobil uygulamalara erişimin engellenmesi için 30 gün süre tanıdığını duyurdu.


Başsavcı Ejei, İletişim Bakanı Mahmud Vaizi'ye gönderdiği mektupta, mobil uygulamalara erişiminin engellenmesi emrini verdiği bildirildi.

Ejei, mobil uygulamaların en geç 30 gün içinde engellenmemesi durumunda yargının, yasaları ihlal edenlere karşı kanunlar çerçevesinde kararlar  alacağını hatırlattı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ay başında yaptığı açıklamada İranlı bazı dini liderlerden internet ve yeni teknolojiler konusunda daha hoşgörülü olmalarını istemiş, İnternet konusunda muhafazakar muhaliflerle zaman zaman tartışmıştı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.