banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

İran ve Hizbullah'a Karşı...
Yusuf El Kardavi İran ve Hizbullah'a yüklenerek bölgedeki tüm ülkelerde Hizbullah ve İran'a karşı bir hendekte birleşme çağrısında bulundu.

Şeyh Kardavi Mısır Basın Sendikası'nda düzenlenen Suriye devrimi ile dayanışma festivalinde yaptığı konuşmasında şöyle dedi: 'Bölgedeki tüm ülkelerin İran ve Hizbullah'ın karşısında durması gerekir. Suriye devrimi karşısında aldıkları konumdan ve Beşşar Esad desteklemelerinden ötürü Arap ülkeleri kendilerine karşı birlik olmalıdır.'

Şeyh Kardavi Suriye halkına ise şöyle seslendi: 'Yalnız değilsiniz. Mısır, Suriye iledir. Libya Suriye iledir. Tunus Suriye iledir. Fas, Ürdün; dünyadaki tüm onurlular ve özgürler Suriye halkının yanındadır. Ey Suriyeliler yolunuzda yürüyün ve hakkınıza sarılın. Size parçalanmamayı tavsiye ediyorum. Hepiniz tek bir el olun.'

Şeyh El Kardavi Suriye devriminin kazandığını belirterek kazanmanın prensiplerle olduğuna işaret etti. Ayrıca Suriye devriminden bahsettiğinde Müslüman-Hıristiyan, İslam'a yakın-uzak devrime katılan herkesten bahsettiğini ifade ederek tüm Suriyelileri haksızlığa ve Beşşar Esad rejimine karşı olmada birliğe çağırdı.

Şeyh El Kardavi halkların yöneticilerden daha güçlü olduğunu, Beşşar Esad'ın silahları ve tanklarıyla güçlü olmadığını, bu silahların işin hakikatinde Suriye halkının hizmetinde olması gerektiğini söyledi. Sonra Suriyelileri bu rejime karşı koymanın yollarını öğrenmeye çağırdı.

timeturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.