banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

İran, Said Nursi filmi yayınladı
İran devlet televizyonu Press TV, Nur cemaati olarak bilinen kesimin kurucusu olarak bilinen Said Nursi ile ilgili bir tanıtım filmi yayınladı.
Press TV'deki tanıtım filmi, başkent Tahran'da düzenlenen ve Said Nursi'nin yaşam öyküsü ve felsefesiyle ilgili bir konferansla bağlantılı olarak yayınlandı.
Konferansa İran ve Türkiye'den çok sayıda din ve bilim adamının katıldığını belirten Press TV, 'Çağın Harikası' olarak adlandırılan Nursi'nin laik okullarda dinin, dini okullardaysa bilimin öğretilmesini savunduğunu belirtti.
Tanıtım filminde, Sünni Müslüman olmasına rağmen farklı mezheplerden Müslümanların birliğini savunduğu belirtilen Said Nursi'nin, Müslümanlar arasındaki görüş farklılıklarının düşmanlar ve sömürgecilerin İslam karşıtı politikalarından kaynaklandığına inandığı ifade edildi.
Said Nursi'nin gerçek bir demokrasi yanlısı olduğu kaydedilen tanıtım filminde, Said Nursi'nin hayatının hapis ve sürgünlerle geçmesine rağmen inancından taviz vermediği belirtildi.
Filmde ayrıca, Said Nursi'nin bilim ve felsefeyle ilgili çalışmalarının, 19. Yüzyılın sonuyla 20. Yüzyılın başlarında Osmanlı'da görülen ve bilim, materyalizm ve pozitivist felsefe adına Kuran'a saldırılan Batı etkisi çerçevesinde değerlendiririlmesi gerektiği de savunuldu.
Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.