banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

İran: 2012 Olimpiyatları logosu siyonist

İran, logosunu ırkçı olarak nitelediği Londra Olimpiyatları'na katılmayabileceğini açıklarken, müslüman ülkelere de 'ırkçı logo'ya karşı çıkmaları çağrısı yaptı. Logo, 2012 rakamını çarpık bir şekilde gösteriyor.

İran Olimpiyat Komitesi, logonun Kudüs'e ya da geniş anlamıyla Yahudilerin vaadedildiğine inandığı toprakları tarif eden "zion"a gönderme yaptığını ve bu yüzden siyonist olduğunu öne sürüyor.

İlgili Konularİran, Spor, İngiltereKomite, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne gönderdiği mektupta, logonun Kudüs'le olduğunu öne sürdüğü bağını eleştirdi.

Mektupta diğer müslüman ülkelere de ''ırkçı logo''ya karşı çıkmaları çağrısında bulunuldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise, logonun sadece 2012'yi temsil ettiğini, başka bir anlama gelmediğini açıkladı. Logoya yönelik eleştiriler de tasarımı üzerine odaklanıyordu.

Londra logosu, 2012 rakamını çarpık bir şekilde gösteriyor.

Londra Olimpiyat Komitesi de, logonun 2007'de geniş kapsamlı bir çalışma ve danışma sürecinin ardından hazırlandığını duyurdu.

Yetkililer, şikayetin şimdi yapılmış olmasını şaşırtıcı bulduklarını söylüyor.

İran Pekin'de 2008'de düzenlenen olimpiyatlarda bir altın bir de bronz madalya kazanmıştı.

İran Olimpiyat Komitesi, ülkenin değerleri ve ilkelerine bağlı kalma kararlılığının da altını çizerek, logonun İran'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin olimpiyatlara katılımını engel oluşturabileceğini belirtiyor.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.