banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Irak'ta kanlı gün! 66 ölü 230 yaralı

Irak'ta bugün çok sayıda kentte düzenlenen ve toplamda en az 66 kişinin öldüğü bir dizi saldırı, Amerikan ordusunun bu yılın sonundan itibaren sınırlı sayıda asker bırakmayı müzakere ettiği bir dönemde ülkede yıl başından bu yana en kanlı şiddet dalgasını yarattı.

Halen ölü sayısının artmasından endişe edildiği saldırılar, sabah saatlerinden itibaren Kut, Tikrit, Bağdat, Taci, Necef, Bakuba, Kerkük, Ramadi, Kerbela, Han Beni Saad, İskenderiye, Musul ve Balad kentlerinde düzenlendi.

En kanlısı olan ve Bağdat'ın 160 km güneydoğusundaki Kut'ta düzenlenen iki bombalı saldırıda ölü sayısı 40'a, yaralı sayısı 65'e yükseldi.

Necef'te bomba yüklü iki araçla 10 dakika arayla düzenlenen saldırılarda çoğu polis 7 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in doğduğu Tikrit'te terörle mücadele birimine, iki canlı bomba tarafından düzenlenen saldırıda 3 polis öldü, 7 kişi yaralandı.



Bağdat'ın 60 km kuzeyindeki Bakuba'da bir kontrol noktasına yapılan saldırıda 4 asker öldü.

Kerkük'teki bombalı saldırılarda da bir sivil öldü, 14 kişi yaralandı. Kentteki Süryani Ortodoks Kilisesine gece patlayıcı atıldı.

Bağdat, Ramadi, Balad, Han Beni Saad, Musul, Taci, İskenderiye ve Kerbela kentlerindeki bombalı saldırılarda da çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Irak Parlamento Başkanı İyad El Usame El Nuceyfi, saldırıları kınadı.

Tikrit'te, 29 Mart 2011'de El Kaide militanlarının Selahaddin vilayet konseyine düzenlediği saldırıda 58 kişi ölmüştü.

Dünya Bületni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.