banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Irak'ta Kanlı Gün; 107 Ölü

Ramazan ayında tüm Müslümanlar barışı ararken Ortadoğu gibi Müslümanların yaşadığı beldelerden gelen haberler can acıtıyor. Irak'ta son yılların en büyük bombalı saldırıları düzenleniyor. Bugün itibariyle ölen sayısı 107'ye yükseldi.

Bugün, Irak'ın birçok bölgesinde şiddetli patlamalar duyuldu. Irak'ın Kerkük şehrinde bomba yüklü beş araçla düzenlenen saldırılarda 6 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kerkük'teki saldırıların ardından Bağdat'ın kuzeyinden bir araca yerleştirilen bomba sonucunda 14 kişinin öldüğü 29 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yakın bir bölgede düzenlenen saldırıda ise 10 polis hayatını kaybetti.

Şiilerin yoğunlukta olduğu Sadr bölgesinde 2 araca yüklenen bombaların patlaması sonucunda 16 kişi öldü, 73 kişi ise yaralandı.

Ülkenin kuzeyinde askeri bir bölgeye makinalı silahlarla saldırı düzenlendi, saldırıda 16 asker hayatını kaybetti.

Beni Saad, Samarra gibi kasabalarda düzenlenen saldırılarda yaşananlar hakkında bilgi alınamadı.
Ülkede dün de Bağdat'ın güneyindeki Mahmudiye ve Medeyn'de de iftardan sonra düzenlenen iki bombalı saldırıda 20 kişi ölmüş, 80 kişi de yaralanmıştı.

Geçtiğimiz ay yaşanan saldırılarda 237 kişi hayatını kaybetmiş, 603 kişi ise yaralanmıştı. Amerikan askerlerinin ülkeyi terk ettiğinden beri en fazla kaybın yaşandığı ay olmuştu.

dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.