banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Irak Kürdistan'ı önünde engel olmadan petrol satabilecek

Irak Petrol Bakanlığı tarafından Teksas Eyalet Mahkemesi'nde Kürdistan Bölgesel Yönetimi aleyhinde açtığı dava düşürüldü. Kürdistan Federal Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığının yaptığı açıklamada, artık petrollerini satmak için önlerinde herhangi bir engelin kalmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili yayımlanan açıklamada,  "ABD Teksas Eyalet Mahkemesi, Irak Petrol Bakanlığı'nın açtığı haksız ve temelsiz davayı düşürdü. Kürdistan hükümeti olarak, bu karardan duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz." denildi.

Bu kararla artık petrol satmalarının önünde hiçbir bir yasal engelin kalmadığının belirtildiği açıklamada, "Kürdistan bölgesi hükümetinin önünde, ne ABD ne dünyanın herhangi bir ülkesinde petrol satışıyla ilgili hiçbir engel kalmamıştır. Petrolün dış bir ülkeye sevkiyatı ve dünya piyasalarında satışı, Kürdistan hükümetinin Irak Anayasası'ndan doğan yasal bir hakkıdır." ifadelerine yer verildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.