banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

İnşaatta kalan Suriyeli aileler, yaşam mücadelesi veriyor

Serêkaniyê ilinden kaçarak Batman’a sığınan 14 nüfuslu iki ailenin kapısı ve penceresi olmayan bir inşaata verdikleri yaşam mücadelesi insanlığı utandıran bir görüntü yaşatıyor. Kışın gelmesiyle mağduriyeti artan ailelerin, ne yakacak bir odun ve kömürleri ne de doğru dürüst yiyecek bir şeyleri var. Hayatta kalabilmek için verdikleri yaşam mücadelesinde Suriyeli aileler, yetkililer ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Fatih Mahallesi 3335 sokakta bir hayırseverin kendilerine kalmaları için izin verdiği bir inşaata kalan Suriyeli aileler, Batman’a yerleştikleri bir buçuk yıldan bu yana sadece bir defa AFAD’ın kendilerine gıda yardımı yaptığını belirterek seslerini hayırsever ve yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar.

İç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp Batman’a yerleştiklerini söyleyen Emira Diham isimli yaşlı kadın, 14 nüfuslu iki aile ile birlikte bir hayırseverin inşaatında yaşam mücadelesi veriyorlar.

Suriye’nin Serêkaniyê ilinden gelerek Batman’a sığınan Ömer Muhammed ile İmat Diham aileleri, çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına anlattılar.

“Sobamız var ama yakacağımız yok”

Çetin geçen kış mevsiminde çok zor şartlarda geçinebildiklerini ifade eden 8 çocuk annesi Emira Diham, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’a sığındık. Eşim yaşlı olduğu için çalışamıyor. Bu yüzden çok sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın üstlerine giyecek bir şeyi yok. Küçük çocuklarımıza kullanacak bez dahi bulamıyoruz. Bir hayırsever, inşaatında kalmamıza izin verdi. Ama kaldığımız bu inşaatın ne kapısı ne de penceresi var. Bez parçalarıyla cam ve kapılarımızı kapatıyoruz. Sobamız var ama yakacak hiçbir şeyimiz yok. Bir buçuk senedir sadece bir kez AFAD’tan gıda yardımı bize geldi. Bu kış ayında ne yapacağımızı bilemez olduk. Allah rızası için hayırsever ve yetkililerin yardımlarını bekliyoruz.”

“Kışlık elbisemiz olmadığından donma noktasına geliyoruz”

Görüntü vermekten çekinen iki ailenin tek çalışanı Emira Diham’ın oğlu Mahmut Ömer Muhammed ise, “İş bulunca inşaatlarda çalışıyorum. Ama iş bulmada çok zorlanıyorum. Çoğu zaman iş bulamadığımdan çalışamıyorum. Bazı günlerde iş sıkıntısı olunca günlüğü 10 TL’ye bile inşaatlarda çalışıyorum. İki aile beraber bir inşaatta kalıyoruz. İki ailenin çalışanları sadece benim. Ben de çalışamayınca iki ailede sıkıntı çekiyoruz. Üstümüze giyecek sadece bir elbisem var. Hep aynı elbiseyle dolaşıyorum. Bu soğukta kışlık elbisemiz olmadığı için donma noktasına geliyoruz. Soğuktan kardeşlerim sürekli hastalanıyorlar. Bize uzanacak bir yardım elini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.