banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

İlköğretimde yılsonu etkinlikleri

SIRRIN İLKÖĞRETİM OKULU BAHAR ŞENLİĞİ YAPILDI

            İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sırrın İlköğretim Okulunca düzenlenen bahar şenlikleri yapıldı. Yapılan bahar şenliklerine Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Kır, Milli Eğitim Şube Müdürü Remzi Eleştir, mahalle muhtarları ve çok sayıda veliler katıldı.

http://balikligol.com/images/news/2761.jpg

Şenlikte müzik, Emniyet Müdürlüğünün Sodes kapsamında oluşturulan sokak çocuklarının Halkoyunları gösterileri, Okul yararına düzenlenen Kermes ile Okulun onarımı için çeşitli sponsorların katkıları ile yapılan çekilişle velilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Sırrın İlköğretim Okulu bahar şenliğinin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, "Ben çok kıymetli velilerden birkaç hususa özellikle emniyet vermelerini istirham edeceğim. Birincisi anne, baba olmak ebeveyn olmak gerçekten ciddi sorumluluklar insana yüklemektedir. Eğer çocuklarımız daha iyi geleceğe sahip olacaksa daha iyi bir hayat onların olacaksa, hayata mutlu ve başarılı olacaksa muhakkak suretle okul hayatlarına biz önemsemek zorundayız. Söylediğim bir söz var, aşımız kadar, işimiz kadar çocuklarımızın okuluna önem vermezsek, onların gelecekte mutlu olmalarını beklemek de bir hayalden öte anlam ifade etmez. Diğer bir konu eğer okul yönetimi, öğretmenler ellerinden geleni esirgemiyorlar, ancak velilerimizin çocuklarının okul hayatı ile ilgili doğrudan desteği doğrudan katkısı olmasa okulun verdikleri sokakla okul çevresi ile birlikte kayblup gideceğini herkesin bilmesi lazım. Yani okulu destekleyen veli, anne ve baba bizim için çok önemli çok değerli. Diğer önemli konu maalesef İlimizde çokça yaygın olan çocukları özellikle geçim derdi sebebiyle yanımızda tarlada çalıştığımız yerlere götürüyoruz. Bunu muhakkak suretle bitirmek durumundayız. Eğer çocuklarımızı onların kazanacağı paradan daha önemli görüyorsak onların geleceğini hepsinden önemli görüyorsak muhakkak suretle okulda kalmaları, okulda olmaları sağlamak zorundayız. Belki biraz fazla çalışmamız gerekebilir belki onlar adına daha çok yorulmamız gerekebilir ama bu muhakkak suretle onlar içir gerekli diye düşünüyoruz" dedi   

 

AYLA YAVAŞCAN ANAOKULU YILSONU ETKİNLİKLERİ YAPILDI

            Ayla Yavaşcan Anaokulu Mozaik Alışveriş Merkezi konferans salonunda yılsonu etkinleri yapıldı.

Yapılan mezuniyet ve yılsonu etkinlerine Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hıdır Bayuk, Mehmet Gürbüzer, Remzi Eleştir, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  

            Etkinlikler öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin "Biliyorsunuz okul öncesi ile ilgili ciddi bir kampanya yürütmekteyiz. Bir tek çocuk kalmayıncaya kadar okul öncesi ile ilgili Şanlıurfa'da çalışmalarımız devam edecek. Biz hep şunu söylüyoruz. Özellikle çocuklarımızın kişiliğinin kimliğinin oluşmasında okul öncesi eğitim ayağı çok ciddi ve hayati derecede önemli görülmelidir. Çünkü çocuklarımız anasınıflarına, anaokullarına gittikleri takdirde ilköğretimde, ortaöğretimde ve yüksek öğretimde başarılı olacaklardır. Hatta hayatta başarılarını bir ölçüde okul öncesine bağlamak okul öncesini bu yönüyle önemsemek istiyoruz. Sayın Valimizin önderliğinde yürüttüğümüz Okul öncesi Eğitimini yaygınlaştırma çalışmalarımız en ücra noktalarda bile şu anda çok güzel, başarılı bir noktaya ulaşmak üzere. Biz o yüzden herkesten bir şey istiyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatı çok önemli ama okulöncesi eğitim bunlardan daha önemlidir. Bu dikkatle meseleye bakarsanız çocuklarımız geleceğini büyük ölçüde okulöncesi ile birlikte daha doğru planlamış oluruz. Anne ve babalardan isteğim sadece kendi çocuğumuz değil komşunun çocuğunu, dostlarımızın, arkadaşlarımızın çocuklarını da okul öncesine yönelmede yönlendirmede herkesin yardım ve desteğini bekliyoruz" dedi    

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.