banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İlk insan Arabistan'da ortaya çıkmış
Altmış bin yıl öncesindeki insan göçüne ışık tutmak için genetik analiz yöntemi ile yapılan yeni bir çalışma; ilk insanların Arabistan'a yerleştiğini ve Afrika Boynuzu'ndan dünyanın diğer bölgelerine buradan yayıldığını gösteriyor.

Leeds ve Porto Üniversiteleri öncülüğünde yapılıp American Journal of Human Genetics'te yayımlanan araştırmada, insanın dünyaya yayılma göçlerinin başlangıcına dair geniş bilgi veriliyor.

Porto Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Patoloji Enstitüsü'nden (IPATIMUP) Dr. Luísa Pereira konu ile ilgili olarak "İnsanın dünyaya yayılmasıyla ilgili cevaplanmayan en önemli soru Afrika'nın dışındaki ilk adımıyla ilgili. Popüler bir model, göçün ilk aşamasının Kızıl Deniz genelinden Güney Arabistan'a olduğunu öngörüyor. Fakat bölgedeki genetik bulgular oldukça zayıftı." dedi.

Pereira sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arabistan, Avrupa ve Kuzey Afrika'dan katılımcıların bulunduğu uluslararası araştırma grubu; başlangıç durumunda olan ve Afrikalı olmayan en eski üç kökeni analiz etti. Bu soyların kolları, insanın başarılı bir şekilde Afrika dışı hareket ettiği zamanla ilişkili.

Araştırmada kadın ırkının izini süren, mitokondrial DNA analizi kullanma, farklı popülasyonlar arasındaki bağlantıları kıyaslama için yararlı oldu. "

Araştırmacılar, Avrupa'dan yüzlerce örnek veritabanı ile Arabistan ve Yakın Doğu'dan olan tüm kanıtları karşılaştırmalarının sonucunda insanoğlunun antik soyunu Arabistan'da buldular.

Leeds Üniversitesi'nden Prof. Martin Richards ise en eski insan göçü ve zamanının çok merak edilen bir konu olduğunu ifade ederek insanın dünyaya yayılışında bildiri hükmündeki ilk kanıt olan yeni sonuçlarına göre insanoğlunun dünyaya yayılışının Kuzey Afrika ya da Yakın Doğu'dan ziyade Arabistan'dan başladığını söyledi.
Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.