banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

İhvan'dan Ultimaton: Rusya'ya karşı cihadın farz!

 

İhvan Sözcüsü Ömer Meşuh, “Teşkilat olarak, Rus askeri güçlerinin ülkeye girip sivilleri vurduğu, açık ve net bir Rus işgaliyle karşı karşıya kalındığını görüyoruz” dedi. Rusya işgaline karşı, meşru siyasi ve askeri yollarla basınla veya imkan dahilindeki herhangi bir yolla direnmenin Suriye halkının hakkı olduğunu dile getiren Meşuh, şunları söyledi: “Rusya kuruntu içinde. Esed rejimini koruyarak çıkarlarını muhafaza edeceğini zannediyor. Rusya, Afganistan ve Çeçenistan tecrübesini tekrar ediyor.”
ESED'İ DÖRT KEZ KURTARDI

Suriye İhvan'ı yaptığı açıklamada, Bu müdahalenin meşruiyetini kaybetmiş, muhaliflerce düşürülmek üzere olan bir devlet başkanının isteğiyle açıklanamayacağı kaydedildi. Rusya'nın Suriye konusunda hiçbir zaman tarafsız bir ara bulucu olmadığı, ilk döneminde barışçıl olmasına rağmen o zamandan itibaren devrime karşı olduğuna değinildi.
Açıklamada ayrıca, Rusya'nın BMGK'deki veto hakkıyla Şam kırsalında binlerce kişiyi öldüren Esed rejimini 4 kez kimyasal silahlardan dolayı uluslararası yaptırımdan kurtardığı hatırlatılarak, Rusya'nın her konumda Suriye halkının düşmanı olduğu ifade edildi.
Kaynak : Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.