banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

İHH, Rojava’dan Irak Kürdistanı’na sığınan Kürtlere yardım etti

Türkiye'den de İHH bölgeye bir heyet göndererek yardım çalışmaları yürütmeye başladı.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH) İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Irak Kürdistanı’nın Erbil(Hewlêr) kentine 30 km uzaklıkta olan Kewirgosk mülteci kampına göç eden binlerce Suriyeli kürt mülteci için bölgeye gitti ve yardımları ulaştırmaya başladı. Ekiplerimiz, ilk etapta 60 bin dolar tutarındaki yardım paketlerini mültecilere dağıtmaya başladı. Toplamda 2000 aileye dağıtımı yapılacak olan kumanyaların her birinin içerisinde 2 kg pirinç, 2 kg bulgur, 2 kg nohut, 2 kg şeker, 2 kg çay, 2 teneke salça ve 2 lt sıvı yağ bulunuyor. Birçok insanın hala göç ettiği kampta, büyük bir çadır ihtiyacı da bulunuyor. Suriye’nin Kobani, Afrin ve Haseki gibi bölgelerinden muhacir olan kürtler, önce Duhok’a oradan da araçlarla Erbil(Hewlêr)’deki Kewirgosk’a göç ediyor.

Bu süreçte de yaklaşık 30 bin Kürt mültecinin Irak Kürdistanı’na geldiği tahmin ediliyor. Erbil'deki kamplarda tespit çalışmalarına başlayan İHH heyeti, ihtiyaç sahiplerine ilk etapta kumanya dağıtımı gerçekleştirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.