banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İHH Mavi Marmara Raporunu yayınladı

 İşte, "Yükümüz İnsani Yardım" Özet Raporu

Üç yılı aşkın bir süredir uygulanan ambargoya karşı 6 gemi ile 36 farklı ülkeden yaklaşık 700 yolcu Özgürlük Filosu ile Gazzeye doğru yola çıktı. Aralarında milletvekilleri, çok sayıda medya mensubu, sanatçı, aydın, yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocuk ve kadınların da yer aldığı filoda 10 bin tonu aşkın insani yardım malzemesi bulunmaktaydı. 

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca destekçinin canlı yayınlardan takip ettiği filo, dünya halklarının ortak vicdanını, her dinden insanın dua ve iyi dileklerini Gazzeye götürüyordu. Filoda çocuklar için oyun parkı, yaralı ve hastalar için tıbbi malzemelerin yanı sıra açıkta, yıkıntılarda ve çadırlarda yaşayan binlerce insan için ev ve çocuklar için okul demek olan inşaat malzemeleri de bulunuyordu.

İsrail 31 Mayıs sabah saat 04.30 sularında savaş gemileri, denizaltılar, hücumbotlar ve askerî helikopterlerle tam donanımlı ve kamuflajlı yüzlerce askeri ile yardım filosuna uluslararası sularda saldırdı. Bu saldırıda 9 masum, cesur, iyi insan hayatını kaybetti; 50ye yakın yardım gönüllüsü de yaralandı. İsrail tüm yardım gönüllülerini kelepçeleyerek gözaltına aldı ve yolcuların özel eşyaları dâhil olmak üzere tüm eşyaları gasp etti.

Elinizdeki bu rapor, insani yardım gayesi ile yola çıkan filonun amacı, içeriği ve maruz kaldığı İsrail saldırısı ile saldırının gerçekleşme şekli ve saldırı sonucunda oluşan kayıplar hakkında genel ve özet bilgi vermektedir.

Filoya yapılan bu saldırı tüm insanlığa ve barışa karşı yapılan bir saldırıdır. İsrail barışla savaşmaktadır. Barışla savaşanlar ise kaybetmeye mahkûmdur. Gazzeye uygulanan ambargo insanlığa karşı işlenmekte olan bir suçtur. Bugün buna şahit olanlar olarak bizler, gelecek nesillere ve insanlığa karşı bu ambargonun şekil değiştirerek devam etmesinin önünde durmalı ve tamamen ortadan kaldırılması ile ilgili sorumluluğumuzu yerine getirmek için her türlü insani çabayı ortaya koymaya devam etmeliyiz.

İŞTE RAPORUN LİNKİ:

http://www.ihh.org.tr/uploads/2010/insaniyardim-filosu-ozet-raporu_tr.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.