banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İHH Libya ya yardım ediyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Libya’da Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin halkın isteklerini silahla bastırmak için bir çok kenti bombalarken en çok bombardımanın yaşandığı Mistera kentine “Acil yardım”da bulundu.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa İl Koordinatörü Behçet Atilla, yaptığı yazılı açıklamada; “İHH ekipleri, ateş altında insani yardım malzemelerini dağıtıyor. 9 konteynerlik yardım malzemesi de Bingazi ve Beyda’da dağıtılıyor.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 12 Nisan 2011 tarihinde İstanbul Zeyport limanından çatışmaların bitmek bilmediği Libya’ya gönderilen yardım gemisi Misrata’ya ulaştı.

 

Irmak isimli yük gemisinin taşımış olduğu 682 tonluk insani yardım malzemesi Misrata limanındaki depolara boşaltıldı. Yardım malzemesi 50 yataklı mobil hastane, ilaç ve tıbbi malzeme, süt tozu, çocuk bezi, çocuk maması ve çeşitli gıda maddelerinden oluşuyor. İnsani yardım malzemeleri kamyon ve TIR’lara yüklenerek Misrata’nın ihtiyaç görülen bölgelerinde dağıtılmaya başlandı.

 

Toplam değeri 5.3 milyon TL olan insani yardım malzemesinin kısa bir süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması bekleniyor.

 

Bu arada İzmir limanından gönderilen 9 konteynerlik yardım malzemesi de Bingazi ve Beyda kentlerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

 

Misrata Libya’nın üçüncü büyük kenti. Çatışmaların en şiddetli yaşandığı bölgelerden birisi olarak biliniyor. Burada iki ateş arasında kalan siviller yaşam mücadelesi veriyor. Misrata’da özellikle ilaç ve tıbbi malzeme konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bölgede ekiplerimizin görüştüğü doktorların raporlarını dikkate alarak tıbbi malzeme hazırlandı. Libya’ya İstanbul’dan kalkan ilk yardım gemisini gönderdi.

 

İHH İNSANİ YARDIM VAKFI ŞU ANA KADAR KARDEŞ LİBYA HALKI İÇİN ŞUNLARI YAPMIŞTIR;

1-İHH Libya konusunda savaş ve kriz bölgelerindeki 20 yıllık tecrübesini kullanarak çok hızlı davrandı. Hem kriz bölgesinde hem de Türkiye’de iyi organize oldu.

2- Libya’nın Bingazi ve Beyda kentlerinde acil yardım çalışmaları yürüttü.

3- Bingazi’de ofis açtı.

4- Daha önce 9 konteynerlik insani yardım malzemesini İzmir Limanından gönderdi.

5- 12 Libyalı yaralıyı Bingazi’den tahliye ederek İstanbul’a getirdi. Bu yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde sürüyor.

6- Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Ankara Feribotu için Bingazi’de bulunan 80 yaralının tahliyesini organize etti.

7- Libya-Tunus sınırında ülkeden ayrılmak zorunda kalan Türkiyeli ve yabancı işçilere acil yardım çalışmasında bulundu.

8- Maddi durumu müsait olmayanlara yardım etti.

 

Sonuç olarak; İHH İnsani Yardım Vakfı Libya halkına şimdiye kadar toplam değeri 8 milyon TL’yi bulan bir yardım yapmıştır. Hayırsever halkımızın destekleriyle yardımlar devam edecektir” denildi.

www.blikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.