banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

İdeal Gençlik Topluluğu Roboski katliamını kınadı

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu, Batman Üniversitesi girişinde yürüyüş yapıp, üniversitesinin merkez kampüs rektörlük binası önünde Ortasu (Roboski ) köyünde meydana gelen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısının 3’üncü yıldönümü münasebetiyle 'Roboski Katliamı' konulu basın açıklaması düzenledi.

Üniversite öğrencilerinin de destek verdiği basın açıklamasında, “Roboski’yi unutma, unutturma”, “Zalimler için yaşasın Cehennem”, “Roboski acınız acımızdır”, “Kahrolsun emperyalist güçler”, “ABD Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını İdeal Gençlik Topluluğu üyesi Mikail Aka, okudu.

Kürdistan’da oynanmak isteyen oyunlara dikkat çeken Aka, “Kürtler, dinlerinden, kültürlerinden, zenginliklerinden ırak bırakıldılar. Daha geçmiş katliamlar unutulmamışken, geçmiş katliamların varisleri çıkıp bunu yapanlar adına özür dahi dilememişken, 2011 yılının 28 Aralık ayında yürek parçalayan bir katliama daha imza atıldı. Bembeyaz karlar Ankara’daki paşalardan emir alan F-16 uçaklarının yağdırdığı bombalarla kızıla boyandı. Çoğu 13 ile 25 yaş aralığında olan 34 mazlum Müslüman Kürt, yağdırılan bombalarla parçalanarak katledildi. Oysaki devlet yıllarca bu ticarete göz yummuştu. Adına kaçakçılık dese de bu alış-verişi çok iyi biliyordu. Bölge halkı çok iyi bilir ki kimi zaman üst rütbeli askerler dahi bu tüccarlara siparişler verirlerdi. Ama nedense emir verilmişti ve ölüm yağmıştı insanların üzerine.” dedi.

“Bu katliam Müslüman Kürt halkının yaşadığı ilk katliam değildir”

Aka, katliamın faillerinin belli olmasına rağmen gerekli cezai müeyyidelerin uygulamamasını eleştirerek, “Devletin ordusuna bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu kendi halkını katletmesi gerçeği önümüzde duruyorken, iktidarın sorumsuzca sergilediği suskunluğun vicdan sahibi olan herkes tarafından mahkûm edildiği unutulmamalıdır. Bu katliam Müslüman Kürt halkının yaşadığı ilk katliam değildir. Hükümetin olayı aydınlatıp, sorumlularını da cezalandırmadığı müddetçe bu elem verici hadiselerin tekrar edeceği de tarihsel sürecin getirdiği tecrübelerle sabittir. Bu hadise dil ucuyla fısıldayarak, küçük harflerle özür dilenecek ve sus payı kan paraları ödenerek geçiştirilecek, unutturulacak bir hadise değildir.” ifadelerini kullandı.

“Varsa vicdanınız, her gün rüyalarınızı hülyaya değil bir kâbusa çevirecektir”

''Roboski, Hükümetin sırtında bir kambur, boynunda ateşten bir halkadır” diyen Aka, açıklamanın devamında, ''Halkın hizmetkârı olduğunu söylemeniz, Kürtlere dönük pratiğinize bakıldığında, iddiadan öteye gitmeyen bir slogan olduğunu göstermektedir. Roboskî'deki tutumunuzla maalesef bu elim olayı dolaylı olarak sahiplendiğinizi gösteriyorsunuz. Gerekeni yapmadığınız sürece, bu katliam sırtınızda bir kambur, boynunuzda ateşten bir halka olacaktır. Bu umursamazlığınız ve sessizliğiniz yapılan katliamı örtmeyecek, unutturmayacak, bilakis hep tazeliğini koruyan yara olacak ve her yıl dönümünde sizlere bakarak kanayacaktır. Varsa vicdanınız, her gün rüyalarınızı hülyaya değil bir kâbusa çevirecektir.”diye belirtti.

“Dersimin, Susa’nın, Başbağlar’ın, Roboski’nin ve 6-8 Ekim olaylarının ardındaki güçler hep aynı kaynağın kollarıdır.” 

İsimler ve milliyetler değişse de zalimlerin her zaman zalim olduğunu vurgulayan Aka, “Bu hedeflerine ulaşmakta kendilerine dinden, vicdandan, maneviyattan uzak yerli taşeronlar seçmekte ve böylece mustazaf Müslümanları katletmektedirler. Zilan’ın, Şeyh Said ve 47 arkadaşının katledilmesinin, Dersimin, Susa’nın, Başbağlar’ın, Roboski’nin ve 6-8 Ekim olaylarının ardındaki güçler hep aynı kaynağın kollarıdır.  Kanla beslenen, maneviyat ve vicdandan yoksun canilerdirler. Şey Said, Roboskili 15 yaşındaki Bilal ve Diyarbakır’daki 16 yaşındaki Yasin Börü aynı zulmün kurbanıdırlar.  Zalimler şunu çok iyi bilsinler ki sırtını Amerika’ya dayayan hiçbir grup ve devlet kurtuluşa ermemiş, bilakis kendini kanın, kaosun ve çıkmazların içinde bulmuştur. Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu olarak 28 Aralık Roboski ve 6-8 Ekim katliamlarını bir kez daha lanetliyoruz.” Şeklindeki ifadeleri ile basın açıklamasını sonlandırdı.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.