banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

İçten: Paralel Yapı PKK ile ortak hareket ediyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Paralel Yapı'nın PKK ve KCK'da etkin olduğunu belirterek, Paralel Yapı'nın 17 bin 500 faili meçhul cinayette parmağı olduğunu ileri sürdü.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, gündemdeki konularla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Paralel Yapı’ya yapılan baskınlarla ilgili olarak da konuşan İçten, Paralel Yapı’nın PKK ve diğer derin örgütlerle işbirliği içinde olduğunu savundu.

“Paralel Yapı-PKK ittifakı yeni değil”

Paralel Yapı'nın PKK ile ittifak içerisinde olduğunu ve birçok cinayetlerde parmağı olduğunu söyleyen İçten, Paralel Yapı'nın yıllarca tavşan kaç, tazı tut mantığıyla çalıştığını ifade etti. İçten, “PKK'nin etkinliğini kullanarak KCK’dan yargılanan insanların Türkçe savunma değil, Kürtçe savunma talep etmelerini istemiştir. Aynı paralel yapı yargı içerisindeki haşhaşilerle birlikte Kürtçe savunmayı ret etmiştir. Bir taraftan Kürtçe savunma yapın diyor, diğer taraftan da Kürtçe savunmayı kabul etmiyor. Oysa 60 yıl önce benim dedemin mahkemede zazaca ifadesi kabul ediliyordu."dedi.

Faili meçhul cinayetlere de değinen İçten, derin devletin kendi insanını katlettiği gibi aynı zamanda PKK'nin da kendi insanını katlettiğini belirterek, "Her iki katliamda da failler uzun yıllar boyunca bulunamamıştır. Burada da paralel yapının her iki taraftan beslendiğinin kanıtıdır. 17 bin 500 faili meçhulde paralel yapının parmağı vardır. Bu ileride kanıtlarıyla ortaya çıkacaktır. Biz bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.

“PKK, bölgede kimseye yaşam hakkı tanımıyor”

PKK’nin yıllarca kendisi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımadığını ifade eden İçten, “PKK yıllarca birçok dini yapılanmalarla savaşırken, yüzlerce, binlerce insanın ölümüne sebep olurken, HÜDA PAR ve AK Parti ile karşı karşıya iken, ne hikmetse F Tipi örgütün hiçbir imamına ve yapılanmasına karşı çıkmamıştır. Bunu da F tipinin bölgedeki faaliyetlerine bakarak somutlaştırabilirsiniz. Paralel Yapı’nın faaliyetlerine müdahale etmiyor. Ama diğer taraftan HÜDA PAR ve AK Parti’li olanlara hayat hakkı tanımıyor" diye konuştu.

“Paralel Yapı PKK ile ortak hareket ediyor”

Paralel yapının son dönemde HDP'li siyasilerle ciddi anlamda beraber hareket ettiğine dikkat çeken İçten, “Geçmişte de kullandıkları dil farklı gibi gözükse de HDP'li birçok isim, çocuğunu paralel yapının okullarına göndermiştir. Çözüm sürecine karşı çıkan bu yapı, ülke bölünüyor çığırtkanlığı yapan bu paraleller nasıl oluyor da masanın diğer tarafındakilerle ittifak içerisinde olabiliyor? Çünkü hem PKK'nin içerisinde hem de devletin derinlerinde paralel yapı mevcuttur. Çözüm sürecini provoke etmek için hala ellerinden geleni yapıyorlar. Devletin içerisinde bulunan kolları, güvenlik zafiyeti oluşsun diye gözlerini ve kulaklarını kapatıyorlar. Bugün çıkan güvenlik paketinin altında aslında paralel yapı vardır. Çünkü bu zafiyeti oluşturan kendileridir. Ama bugün bu pakete karşı çıkan da PKK ve HDP ile birlikte yine paralel yapıdır" ifadelerini kullandı.

“Kürtlerin sorunu: PKK, KCK VE HDP”

Çözüm Süreci’yle birlikte PKK'nin elindeki malzemelerin bittiğini ifade eden İçten,  “Köy yakmalar, faili meçhuller bitmiş, Kürtlerin kültürel, sosyal ve ekonomik haklarının kullanılmaması gibi sebepler ortadan kalkmıştır. Bugün Türkiye'de bir Türk'ün, bir Arap'ın, bir Çerkez'in, bir Pomağın ne kadar sorunu varsa Kürtlerin de o kadar sorunu vardır. Ama Kürtlerin ciddi bir sorunu var. O da PKK, KCK ve HDP sorunudur. Önceden derin devlet yol keser, zulmeder, ötekileştirirdi, şimdi bütün bunlar PKK tarafından yapılmaktadır" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.