banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Şanlıurfa’da her yıl Zilhicce ayında düzenlenen Hz İbrahim’i anma ve anlama etkinliği bu yılda Peygamber Sevdalıların Platformunun düzenlemiş olduğu etkinlik,  büyük bir katılımla gerçekleşti.

Urfa Ctiy Belediye Nikâh Salonunda düzenlenen programda yapılan  konuşmalar, seslendirilen ilahiler ile sergilenen tiyatro sırasında  duygulu anlar yaşandı.

İbrahim Durmaz’ın okuduğu Kuran’ı Kerim ile başlayan Hz. İbrahim’i anma ve anlama etkinliğinin açılış konuşmasını, Peygamber Sevdalıları Platformu adına yapan Emin Baytar, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır insanları öz değerleriyle buluşturmanın mücadelesini verdiklerini belirterek,“İslami köklerinden koparılan halkımızı, her türlü yol ve yöntemi kullanarak ifsat edilen neslimizi, iffetinden, hayâsından ve tesettüründen soyutlandırılan kardeşlerimizi, yeniden asli değerlerine kavuşturmanın çabasını vermekteyiz” dedi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sait Şahin, Allah’ın ayetlerle çizdiği İbrahim Peygamberin portesine bakılacak olursa, Hz İbrahim’in şahsı manevisi tecessüm etse, çizimleşse, maddeye dönüşse, zirvesi arşa değen devasa bir dağın ortaya çıkacağını söyledi.

 

Hz. İbrahim’in Kur’an-ı Kerim’de beşer ve ulûhiyet olarak iki şekilde anlatıldığını ifade eden Şahin, “Ulûhiyet yönüyle Hz. İbrahim Allah’ın dostudur. O Allah dostu bir şahsiyettir. Beşeriyet yönüyle de Hz. İbrahim insanların imamıdır. Yahudiler ve Hıristiyanlar Hz. İbrahim sadece bizim Peygamberimizdir derler. Hâlbuki Yahudilik ve Hıristiyanlık Hz. İbrahim’den sonra ortaya çıkan dinlerdir. Hz. İbrahim İslam dini üzerine Müslüman, Hanif ve muvahhit bir Peygamberdir” şeklinde konuştu.

Etkinlik Sanatçı Bilal’in seslendirdiği ilahiler ve Peygamber Sevdalıları tiyatro ekibinin sahnelediği Hz. İbrahim’i anlatan tiyatro ile devam etti.



Programın kapanış duasını yapan bölgenin âlimlerinden Cemal Çınar Hoca, İslam coğrafyasında akan mazlum kanlarının bir an önce durması ve tüm insanlığın kurtuluşu için niyazda  bulundu. (Sedat Kuşulay/Mehmet Demir-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.