banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

HÜSNÜ, KAÇMA HAZIRLIĞINDA

-İngiltere'de yayımlanan Sunday Express gazetesi, Mısır Devlet  Başkanı Hüsnü Mübarek'in İngiltere Başbakanı David Cameron'a, ülkesini terk etmesi  durumunda kendisine sığınma hakkı tanıyıp tanımayacağını sorduğunu iddia etti.Mübarek'in söz konusu nabız yoklamasını devlet başkan yardımcısı ve danışmanı General Ömer  Süleyman'ın aracılığı ve “yumuşak kanalları” kullanarak yaptığını öne süren Express, General'e  yakın kaynaklardan edindikleri bilgilere göre, Mübarek Tunus'un devrik devlet başkanı Zeynelabidin Bin  Ali'nin yaptığı gibi ülkesini terk etmek zorunda kalırsa, eşi Suzan ve yakınlarının güvenliklerinin sağlanıp sağlanamayacağının yanıtını aradı.Mübarek'in köktendincilere karşı tutumu nedeniyle Suudi Arabistan seçeneğini  değerlendiremediğine işaret eden Sunday Express, Mübarek'in Müslüman Kardeşler Örgütü'ne  karşı tutumu ve İsrail ile ilişkileri nedeniyle El Kaide içinde de “düşman'' olarak algılandığını  hatırlattı.General Ömer Süleyman'ın konuyla ilgili olarak ABD'li yetkililerle de temas kurduğunu yazan  Express, “kaynaklardan edinilen bilgilere göre General ve Mübarek ellerindeki seçenekleri   değerlendiriyor” diye yazdı.Express gelişmelerin Mübarek'in oğullarının önceki gün Londra'ya geldiklerine dair iddiaları daha  inandırıcı kıldığını da kaydederken, bir yandan da hem İngiltere'nin hem de ABD'nin eski güçlü  müttefikleri Mübarek'in sığınma talebine olumsuz yanıt verdiğini iddia etti.Gazete Mübarek ile Cameron arasındaki telefon görüşmesinde de Cameron'un Mübarek'e bir an  önce demokratik adımları atması yönünde tavsiyede bulunduğunu da yazdı. Gazeteye göre  Cameron Mübarek'e “göstericileri baskıyla durdurmaya çalışmak yerine demokratik meşruiyeti tesis edecek  adımları atınız” dedi.

- Katar'ın başkenti Doha'daki Mısır Büyükelçiliği önünde, bugün saat 15:00'de Mısır halkıyla dayanışma gösterisi düzenlenecek.

- İran Dışişleri Bakanlığı: Mısır'daki halk devrimi, yeni bir Ortadoğu'nun kurulmasına yardımcı olacaktır.

-Bahreyn Kralı Hamad: Mübarek'in gücü Mısır'da istikrarı sağlamaya yeter.

- ALBAY AFİFİ:İsrail'in Mısır'a dürbünlü silahlarla donatılmış iki helikopter yolladığını ve protestocuların liderlerini hedef almak istediklerini belirtti

- Süveys şehrindeki muhaliflerin çağrısı üzerine binlerce Mısırlının gösteri hazırlıkları devam ediyor.

- El Cezire kanalının dün tutuklanan 6 çalışanı ABD Dışişleri Bakanlığı'nın çağrısı ardından salıverildi. Ancak gazetecilerin ekipmanları geri verilmedi. Gösterilerin başladığı günden bu yana itidal çağrısını yineleyen İslam dünyasının önemli eğitim merkezlerinden El Ezher Üniversitesi'nde görevli bilim adamları da göstericiler arasına katıldı

-Kahire'nin kuzey doğusundaki Tanta'da adi suçtan ötürü tutuklu bulunan Mısırlılar, emniyet güçleri tarafından hapishanelerden çıkarıldı, şehirdeki özel ve kamu mallarını yağmalamalarını istediği öğrenildi.

- Mısır'ın kuzeyindeki İskenderiye şehrinde de Kahire'de olduğu gibi milyonluk gösteri için hazırlıklar sürüyor.

- Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Şimdi bir tek talebimiz var. O da rejimin tamamen devrilmesidir. Rejim devrilmesinden sonrasına dair ise herhangi bir endişemiz yok.

 

- Bu yeni bir çağdır. Bu yeni çağ İran inkılabı ile başladı. Çağdaş dünyanın sorunu,işte bu önemli meseleyi hep unutmasıdır!. 1979'da İran inkılabında neler yaşandığını hepimiz unutuyoruz, çünkü şimdiye kadar ona benzer bir olay yaşanmadı. Ama şimdi aynı dönemi yaşıyoruz. Bu inkılap, halkın düşüncelerine karşı çıkanlara karşıdır. Önce İran'da, şimdi de Mısır'da buna şahidiz!” diye konuştu.
 

- Beşşar Esad:Yeni çağ, İran inkılabıyla başladı, Mısır İran'ın devamı!

- Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Bu rejim şuanda bir boşluğu doldurmuyor ki devirdiğimiz zaman ülkede boşluk olsun. Bu rejim 30 yıldır halkını düşünmedi. 30 yıldır Amerika için çalıştı ama yarım saat dahi halkı için bir şey yapmadı. Bu rejim ne güvenliğimizi sağladı ne de başka bir ihtiyacımızı karşıladı. Sadece internet hatlarını, telefonları kesti. Tren ve uçak seferlerini durdurdu. Başka da hiçbir şey yapmadı. Be rejim devrildiği zaman, Mısır'a hayat geri dönecektir.

- Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Ömer Süleyman'la müzakereleri kabul etmiyoruz. Çünkü Süleyman'ın atamasını, meşruiyetini yitiren Mübarek yapmıştır. Eğer siyasi partilerden herhangi birisi bu rejimle müzakereye girerse halka karşı rejimin yanında durmuş olur.

- Mısırlı aktivist ve gazeteci Nevvara Necm: Şuanda yüzbinler Tahrir Meydanı'na akınlar halinde geliyor. Biz, şuanda tarihi bir ana şahid oluyoruz. Mısır halkı ayağa kalkmış durumda. Biz bu rejimden bıktık. İnşaallah ondan kurtulacağız.

- Mısır'ın başkenti Kahire'de milyonluk gösteri için son hazırlıklar devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Mısırlılar, Hüsnü Mübarek'i devirmek için Tahrir meydanına akın ediyor.

- Kudüs Tv'den Canlı Yayın İçin Tıklayınız

El-Cezire'den Canlı Yayın İçin Tıklayınız

El Arabiya'dan Canlı Yayın İçin Tıklayınız 

- Associated Press ajansının Siyonist güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, işgal rejiminin Mısır ordusuna Sina'da var olan gücüne yaklaşık 800 asker daha ekleyerek Şerm'uş-Şeyh bölgesine yerleştirmesini kabul ettiğini bildirdi

- Demokratik Parti Lideri Dr. Usama Gazali Harb: Artık söz bitmiştir. Mübarek gitmeden önce hiçkimseyle müzakereye girmeyeceğiz. Biz, meydana inmeden önce, bizimle diyaloga gireceklerdi. Tüm muhalifler, bu rejimi değiştirmeye kararlı. İslamcılar, nasırcılar, komunistler, gençler hepimiz biriz. Hiçkimse bizi ayıramaz.

Tevhithaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.