banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

HSYK seçimlerinde oy kullanma işlemi sona erdi

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 10 asıl ve 6 yedek üyesini belirlemek için yapılan seçimlerde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Açılan sandıklarda oy sayım işlemlerine başladı.

Bu gün yapılan seçimde adli yargıdan 45, idari yargıdan da 16 aday yarıştı. 12 bin 520 adli, bin 474'ü idari yargıdan olmak üzere toplam 13 bin 994 hâkim ve savcı oy kullandı.

Seçimde, en çok oy alan adaylar sırasıyla asıl ve yedek üye seçilmiş olacak. Oylarda eşitlik halinde YSK, kura çekerek sıralamayı tespit edecek.

Seçimde adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan da 3 asıl 2 yedek üye belirlenecek. Seçilecek olan üyeler 4 yıl görev yapacak.

İl seçim kurulları, oy kullanacak yargı mensupları için hâkim ve savcı sayısına göre, kamu görevlileri arasından seçilen bir başkan, dört asıl ve iki yedek üyeden oluşan sandık kurulları oluşturdu.


 

Hâkim ve savcılar, sandık ve il seçim kurullarında oyların sayım, döküm ve seçim tutanaklarının birleştirilmesi çalışmalarını izleyebilecek, sonuç tutanaklarından örnek alabilecek.

Seçimler, YSK'nın yönetim ve denetiminde yapıldı. Sonuçlar kesinleştiğinde ise seçilmiş olanlara YSK Başkanı tarafından mazbata verilecek. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.