banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Hollanda'da İslam karşıtları cami işgal etti

Hollanda’nın Dordrecht kentinde  İslam karşıtı Pegida hareketi üyeleri Al-Fath camisi işgal ederek , ‘İslam’ı durdurun’ gibi sloganların bulunduğu bayrak ve afişleri duvarlarına astı.

Hollanda polisi,  39 kişiden oluşan  radikal aşırı sağcı İslam düşmanı grubu, yaptıkları işgal sırasında  okudukları Pegida marşı esnasında göz altına aldı.

Olay öncesi Belçikalı ırkçı siyasetçi Filip Dewinter’in İslam dinine nefret ve kin kusarak yaptığı konuşmada,  " Kur'an-ı Kerim dinsizleri  öldürmeyi ve katletmeyi öğreten bir militan el kitabıdır’’ demişti.

Dewinter daha önce de Müslümanlara karşı buna benzer tahriklerde bulunmuş,  Ceza ve adalet Savcısı tarafından  Dewinter hakkında, söz konusu ifadelerinden dolayı araştırma başlatılmıştı. 

Dewinter’in yaptığı İslami değerleri aşağılayıcı konuşmaları ve ayaklanma çağrıları, ülkede yaşayan Müslümanlar için  ciddi bir tehdit oluşturuyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.