banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Hizbullah İsrail konvoyunu vurdu çok sayıda ölü var

İşgalci İsrail ordusuna ait bir askerî konvoyun Hizbullah tarafından Lübnan sınırında tanksavar füzesiyle vurulduğu ve en az 15 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Bazı haber ajansları ise, 5 Siyonist askerin öldürdüğünü bildirdi.

El Menar televizyonu ve El Meyadin gazetesi, Hizbullah’ın Siyonist İsrail ordusuna ait 9 zırhlı aracı imha ettiğini bildirdi. Pusuya düşürülen Siyonist  askeri konvoyunda en az 15 askerin öldüğü, 5 ağır 9 askerin de yaralandığı bildirildi.

Hizbullah’ın operasyonunun ilk dakikalarında haberler geçen İsrail’in Vala haber sitesi, İsrail’e ait bir askeri araca el yapımı bir bombayla saldırı düzenlendiğini belirtirken, el-Meyadin televizyonu, İsrail ordusuna ait bir Hummer zırhlı aracının tanksavar füzesiyle vurulduğunu bildirdi.

İsrail Kanal-10 televizyonu bir askerin kayıp olduğuna dair iddialar bulunduğunu belirtirken Siyonist Savunma Bakanlığı kayıp asker iddialarını yalanladı.

El Menar televizyonu, İsrail basınından naklen bölgeye çok sayıda asker sevk edildiğini duyurarak, İsrail topçusunun Kefer Şuba tepelerini bombaladığını ve güney Lübnan topraklarına 13 havan topunun isabet ettiğini bildirdi.

Hizbullah operasyonunun ardından Siyonist ordunun Lübnan sınırındaki kuzey bölgesini kapalı alan ilan ettiği ve Kiryat Şimona yolunun kapatıldığı bildirildi.

Lübnan’ın LBC televizyonu, İşgal ordu Genelkurmayının Hizbullah operasyonunun ardından durum değerlendirmesi yapmak için olağanüstü toplandığını duyurdu.


İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim, İsrail’in 18 Ocak’ta Golan Tepeleri’ndeki Hizbullah konvoyuna saldırmasıyla başlamıştı.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.