banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hayrat Derneği Afganistan'da 9 bin aileye kurban eti dağıttı

Hayrat İnsani Yardım Derneği Batman Temsilciliği, Kurban Bayramı’nı Afganistan’da geçirdi. 11 günlük ziyaret kapsamında üst düzey temaslarda bulunan dernek yetkilileri, ülkenin eğitim ve sosyal yapısı hakkında bilgiler alıp, geliştirilecek projelerin alt yapısı için çalışmalar yaptı.

Bin 50 kişiden kurban vekâleti alan dernek, Mezarı Şerif, Cevizcan, Şibırgan, Sarıpol ve Tahar şehirlerinde isimleri önceden tespit edilen muhtaç durumdaki 9 bin aileye kurban eti ulaştırdı.

Yaklaşık 20 ton kurban eti dağıtan dernek yetkilileri ve gönüllüleri, aynı zamanda az gelişmiş şehirlerde yapılacak eğitime katkı olanaklarını da değerlendirip, bir rapor halinde genel merkeze sundu. Çalışmalarını başarıyla tamamlayan Hayrat Derneği ekibi Batman’a geri döndü.

Hayrat İnsani Yardım Derneği bu yıl 33 farklı ülkede kurban organizasyonu düzenledi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)                                                    






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.