banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Havan topları Türkiye tarafına gelmeye devam ediyor

 Kobani'de YPG ile IŞİD güçleri arasında çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, taraflarına attığı havan topları Suruç'a düşmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde düşen top mermilerinin ardından öğleden sonra da ilçeye en az 3 top mermisi düştü.

Mermilerden biri Kendirci köyünün üst tarafında bulunan ve bazı evlere yakın olduğu yere düşerken, 2 mermi de Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Sınır Kapısına bir kilometre yakında bulunan Süleymanşah Dostluk Parkı'nda Kobanili mülteciler için kurulan çadır kentin yakınına düştü.


 

Basın mensuplarının görev yaptığı alana yakın yere düşen bir top mermisi paniğe neden oldu. Basın mensupları ve askerler oldukları yere yatarak etrafa dağılan top mermisinden korunmaya çalıştı.

Düşen top mermilerinin hemen ardından Kobani kent merkezinde de dumanlar yükselmeye başladı. Alınan bilgilere göre, TSK, Türkiye tarafına düşen top mermilerine karşılık verdi.

Kendirci köyüne gelen çok sayıda HDP’li, basın mensuplarının taraflı yayın yaptıklarını iddia ederek bazı basın mensuplarına müdahalede bulundu. Basın mensuplarının etrafını saran HDP’li grup, Türkiye tarafına düşen mermilerin parçalarını basın mensuplarına göstererek atılan mermilerin Türk yapımı olduğunu iddia etti.

Düşen top mermilerinin ardından yürüyüşe geçen HDP’li gruba müdahale edildi. Güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale ettiği grubu dağıttı.

Kobani kentine top mermileri düşmeye devam ederken Türkiye tarafında da gerginlik devam ediyor.  (Osman Gülebak, Mehmet Aslan - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.