banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Harran Üniversitesi öğrencilerinden formasyon eylemi

 Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsün’de, formasyon alamayan Fen Edebiyat son sınıf öğrencileri eylem yaptı. Eğitim fakültesi önünde toplanan öğrenciler oturma eyleminde bulunarak mağdur edildiklerini söyleyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Edebiyat 4. Sınıf öğrencisi İ.Halil Arar, 900 örgencinin mezun olacağını, bulardan sadece 400 öğrenciye formasyon verilip geriye kalan 500 öğrencinin mağdur edildiğini belirtti.

Daha öncede çeşitli eylemlerde bulunduklarını ama konu hakkında henüz somut bir adımın atılmadığını ifade eden Arar,  öteki üniversitelerde formasyon almayı bekleyen öğrenci sayısından fazlaca kontenjan açılmasına rağmen, Harran Üniversitesindeki öğrencilerin mağdur olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, Üniversitenin personel ve fiziki şartların yetersizliğinden dolayı kontenjan sayısının 400 olduğunun öne sürüldüğünü dile getiren Arar,  “Oysa Üniversitemizde lisans, yüksek lisans, doktorasını eğitim alanında yapmış olup, formasyon derslerini vermek istemesine rağmen bu talepleri eğitim fakültelerince reddedilen çok sayıda öğretim üyesi bulunmaktadır. Bizler gerekli adımlar atılmadıkça sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusu Rektörü İ.Halil Mutlu’nun yapmış olduğu açıklamada ise öğrenci kontenjan sayısının kendilerince belirlenmediğini, bu sayıların yüksek eğitim komisyonundan çıktığını ifade etti. (Sedat Kuşulay / Abdulhakim Bulut - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.