banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Nicolò Zaniolo Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas

Harran ile Alberobello kardeş şehir oluyor

AGİT Merkezinde yapılan toplantıya, AGİTPA Türk Gurubu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen Başkanlığında, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve yetkililer, İtalya adına ise, AGİT PA Başkanı, İtalyan Milletvekili ve Delegasyonu Başkanı Riccardo Migliori, Alberobello Milletvekili Giuseppe Caforio ile  yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan AGİT PA Başkanı Riccardo Migliori, Harran ile Alberobello’nun sadece mimari tarzlar açısından değil, yaşayanlar ve kültürleri açısından da benzer olduğunu, iki şehrin kardeş şehir olmasının sosyal ve ekonomik olarak da faydalarının olacağını söyledi.

Riccardo Migliori, aynı zamanda iki kültürün birbirine benzemesinin, havasının, mimarisinin, insanının benzemesi aslında büyük bir altyapı olduğunu belirterek, “Bu açıdan Harran ve Alberobello’nun kardeş şehir olması için elimizden geleni yapacağız. Bu görüşmeler ve Harran’a yapılan ziyaretlerle buna yönelik olarak ilk adımların atılmış sayılabileceğini kabul ediyoruz” dedi.

Migliori ayrıca, Şanlıurfa’dan bir heyeti Alberobello’da ağırlamak istediklerini belirtti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ise; Türkiye ve İtalya’nın zengin ve benzersiz kültürel miraslarından söz ederek, iki kentin kardeş şehir olması yönünde Harran Belediye Başkanlığınca gerekli girişimlerin başlatıldığını belirterek, “2013 yılı Temmuz ayında İstanbul’da yapılacak AGİT PA Genel Kurul toplantısına Alberobello Belediye Başkanının da katılması yerinde olacaktır. Bu toplantıya kadar tüm prosedürün tamamlanmasını ve girişimlerin İstanbul’daki toplantı sırasında neticelendirilmesini sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Milletvekili Önen ayrıca; Harran’da yapılan kazılara Lecce Üniversitesinden bir heyetin de katılmasını arzuladıklarını, bu çerçevede İtalyan Mimar ve Arkeologların Şanlıurfa’ya gelerek Harran Üniversitesindeki akademisyenlerle de görüşebileceklerini söyledi.

Önen, toplantı sonrasında 2013 yılı Temmuz ayında İtalya heyetini Şanlıurfa’ya davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.