banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Hamburg kentinde olağanüstü hal ilan edildi

Bazı kısımlar için “tehlikeli bölge” de denilerek, buralarda kuş uçurtulmuyor.  Gezi’de Türkiye’den dünyaya canlı yayın yapan Alman medyasında, bu olaylarla ilgili ise tek satır haber yer almıyor.

Almanya'nın Hamburg kentinde Altona, Sankt Pauli ve Sternschanze ilçelerinin bazı kısımlarının "tehlikeli bölge" ilan edilmesinin ardından, bölgede polis adeta cadı avına çıkmış durumda. En son, olay çıkarmaya hazırlandıkları ileri sürülen yaklaşık 40 aşırı solcu polis tarafından gözaltına aldı.
Akşam saatlerinde toplanan 60 kadar aşırı solcu, sloganlar atarak “tehlikeli bölge"de dolaşmaya başladı.

Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, slogan atarak dolaşan gruptakileri uyardı. Uyarıya rağmen dağılmayan grubu çember içine alan polis, kimlik kontrolü yaptırmak istemeyenlerden oluşan yaklaşık 40 kişiyi tek tek otobüse bindirerek götürdü. Polis, şüphelilerin zarar vermemesi için otobüs içindeki acil cam kırmaya yarayan çekiçleri de aldı. Zanlılardan birinin üzerinden tuvalet fırçası çıktı.

Polis, “tehlikeli bölge” ilan edilen bölgede yoğun güvenlik önlemleri almaya devam ederken karakol önlerine yapılacak muhtemel saldırı için de özel donanımlı polisleri bekletiyor.
Geçen hafta üç polis memurunun ağır yaralandığı Davidwache karakolu çevresinde de güvenlik önlemleri alındı.

Almanya'nın Hamburg kentinde 21 Aralık günü  "Rote Flora" adlı kültür merkezinin kapatılmasına tepki olarak aşırı sol gruplar tarafından düzenlenen yürüyüşte, polis ile göstericiler arasında çatışma yaşanmış, 120 polis ve 500'e yakın gösterici yaralanmıştı.

Habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.