banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Hamas'tan Mescid-i Aksa için ortak strateji çağrısı


İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal yönetiminin Arap ülkelerinin iç sorunlarıyla meşgul olmasını fırsat bilerek Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme planlarını hayata geçirmeye çalıştığını belirterek ortak bir strateji oluşturulması çağrısında bulundu.

Hamas yayımladığı bildiride, Siyonist yönetimin, Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskınlarla yeni bir emrivaki durum oluşturmaya çalıştığını vurgulayarak Mescid-i Aksa'yı himaye için Filistinlilerin ve Arapların ortak bir strateji benimsemeleri gerektiğini belirtti.

Çatışmaların asıl sebebinin Mescid-i Aksa olduğunu ifade eden Hamas, onu savunma görevinin öncelikle Filistinli direniş gruplara düştüğünü ifade etti.

Öte yandan son dönemlerde Yahudi yerleşimciler tarafından Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlarda artışlar olurken, İsrailli yetkililer de Mescid-i Aksa'nın ikiye bölünmesi çağrısında bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.