banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Halepçe Katliamının 25. Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Halepçe Katliamı’nın 25. Yıldönümünde yayımladığı mesajında 1988 yılında Halepçe’de yaşananların Hiroşima ve Nagasaki olaylarından 5 kat daha etkili olduğunu hatırlatarak yapılanın bir soykırım olduğunu söyledi.

Diktatör Saddam Hüseyin'in, Kürtlere karşı düzenlettiği El-Enfal Harekâtı adlı isyanı bastırma operasyonunun bir parçası olan Halepçe Katliamı izlerinin bölgede halen sürdüğünü belirten CHP’li Başkanı Karataş açıklamasında Süleymaniye Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Fuat Baban’ın ‘Halepçe'de özürlü doğum oranının Hiroşima olayından 5 kat daha fazladır’ sözlerine de yer verdi.

Karataş, “Olay dünyanın diğer ucunda değil burnumuzun dibinde yaşanmış bir soykırımdır. Katliamın üzerinden 25 yıl geçti ama biz bu olayı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

HAMİT AKIL’I HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Urfa İl Başkanı Karataş açıklamasında ikinci bir 16 Mart olayına da değinerek 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk ve İktisat Fakültesi’nde eğitim gören ve aralarında Urfalı Hamit Akıl’ında buluduğu 7 kişinin ölümüne değindi.

Bu katliamda da yurt sever öğrencilerin kontra güçler tarafından katledildiğini dile getiren Karataş, “Tüm bu katliamları unutmayacağız. Tüm 16 Mart özgürlük neferleri ve nicelerini Şahadet ile anıyoruz. Onlar ölümsüzdürler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.